Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Заподозрян за полицейския побой е преместен под крилото на Гешев в скандалното Бюро за защита на свидетелите

.
Андон Андонов. Източник: Обществен контрол

.

Андон Андонов често се е снимал с най-влиятелните хора от предишната власт. Снимка: Фейсбук

Един от заподозрените за зверския побой под колоните на МС е преместен на работа в скандалното бюро за защита на свидетелите – сиреч под крилото на главния прокурор Иван Гешев. Това научи Фрог нюз от източници в държавното обвинение.

Става дума за Андон Андонов, който по време на побоя и гаврата с мирно протестиращи граждани,  се е водил ръководител на ченгетата на терен. Тогава, казват източниците ни, той се е водил главен инспектор в полицейската структура на МВР - ПСО. Побоят, записът от който бе разпространен преди няколко дни в обществото, е от юли месец м. г. През август м. г. Андонов, изненадващо за колегите си, напуска „любимата“ си работа и се мести в Бюрото за защита на свидетелите в групата за задържане. Тя се води на пряко подчинение на Гешев. Според запознати, Андонов е бил преместен за да се  „спаси“.  Всеки може да си направи извод доколко Гешев ще съдейства, за да се установи дали Андонов - станал негов подчинен,  има вина за зверствата, запечатани на камера и каква е тя. 

Опитът да се замаже скандала с побоя над вързаните млади хора се задълбочи днес, след като от прокуратурата съобщиха, че се води разследване срещу 4-ма полицаи. По този начин държавното обвинение, вместо да разкрие цялата грозна истина,  опъва чадър над извършителите на тежкото посегателство, категорични са юристи. 

Поредните разкрития около действията на полицията сочат, че през лятото на миналата година МВР и прокуратурата са действали единно и съгласувано срещу протестиращите. От една страна са организирали побои на напълно невинни хора, а от друга са организирали масово незаконно подслушване на протестиращите с мотива, че осъществяват „държавен преврат“.  Отделно от това срещу много от недоволните от управлението на Борисов граждани бяха образувани дела за хулиганство, които впоследствие паднаха в съда като напълно неоснователни. Оказва се, че някои от тях още не са приключили. В столичното трето районно управление,  например, се води подобно дело, но то не се внася в съда, защото ченгетата осъзнават, че  съдът категорично ще отхвърли въпросното обвинение.   

Екип на Фрог нюз

Източник/ци: Заподозрян за полицейския побой е преместен под крилото на Гешев в скандалното Бюро за защита на свидетелите

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!