Следвайте "Буднаера" в Телеграм

СТРАТКОМ: Сензорите на САЩ не могат да прихванат руските хиперзвукови ракети

/Поглед.инфо/ Сензорната архитектура на американската армия не е достатъчна за ефективно откриване на хиперзвукови ракети по целия свят, докато Русия днес е водещата нация за тази технология, заяви в четвъртък шефът на стратегическото командване на САЩ адм. Чарлз Ричард.

"Това [хиперзвукова технология] създава предизвикателства, които навлизат в отговорността на STRATCOM (Стратегическото командване на САЩ), SPACECOM (Космическото командване), NORTHCOM (Северното командване) и всяка друга команда за борба", каза Ричард на 24-ия годишен симпозиум по космическа и противоракетна отбрана.

"Поради тези предизвикателства, настоящите ни наземни и космически базирана сензорна архитектура може да не е достатъчна за откриване и проследяване на тези хиперзвукови ракети", заяви той.

Ричард отбеляза, че Русия, като световен лидер в хиперзвуковите технологии, продължава да инвестира сериозно в разработването на превозни средства за хиперзвукова плъзгане.

Неотдавнашното пускане на Русия на новата хиперзвукова ракета „Циркон“ усложнява усилията за възпиране, каза още шефът на стратегическото командване на САЩ.

На 19 юли руският адмирал на флота на Съветския съюз Горшков успешно изстреля хиперзвукова ракета „Циркон“ по наземна цел, разположена на разстояние над 350 километра (217 мили).

След стартирането говорителят на Кремъл Дмитрий Песков не се съгласи с твърденията на Вашингтон, че новите развития на Русия в сектора на хиперзвуковите оръжия могат да нарушат паритета на стратегическа стабилност.

Превод: СМ

Източник/ци: СТРАТКОМ: Сензорите на САЩ не могат да прихванат руските хиперзвукови ракети - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!