Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Плевнелиев: Радев е виновен

Румен Радев е виновен и за кризата, и за това, че партиите се карат. Това е мнението на Росен Плевнелиев.

От 1 година сме на ръба на Конституцията по един или друг повод, коментира той по повод оттегленото съгласие на Пламен Николов да е премиер.

„Ние имаме ясно изразена воля на Пламен Николов да не става премиер. Митева можеше просто да предостави аргументите на народните представители и те да гласуват. За съжаление има задкулисни договорености и ние сме в тази криза“, каза той.

"Политическите партии, които носят волята на народа, са в изключително тежко политическо противопоставяне, вината за това отново е на президента Румен Радев, който трябва да е баланс, но не е", заяви Плевнелиев, цитиран от Блиц.

По думите му призивът, който се е чул в парламента за нов указ на президента може да реши проблема. 

"Този указ може да гласи, че във връзка с отказа на Пламен Николов, той трябва правилно да бъде формулиран", посочи Плевнелиев.

"Голямата картинка е дали Румен Радев ще бъде преизбран и дали БСП и ДПС и някой от инжинеронговите партии – ИТН, и какво ще направят с третия мандат.

БСП и ДПС винаги са играли заедно по един или друг начин. Дори Радев със служебното правителство наводни с кадри на ДПС и БСП. Радев няма изгода да има служебно правителство и той си дава сметка за това. Например здравният му министър, който обезглави болниците, а сме на прага на нова ковид криза.

Радев трябва да избяга от отговорност, за да бъде преизбран. Защото с негово служебно правителство и избори 2 в 1, няма да бъде преизбран", каза още Плевнелиев.

"Лятото си отива и това служебно правителство, както и с предишните, добутвахме, но идва тежка есен. Днес като че ли всички вярват, че битката е предрешена и че Радев, получавайки подкрепата на толкова много партии, е сигурен за следващ мандат. Същото стана с президента Петър Стоянов. Румен Радев носи цялата отговорност, той получи пълната власт в държавата. Но всичко може да се случи в тези условия на непредсказуемост.", смята Плевнелиев.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Плевнелиев: Радев е виновен

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!