Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Атлантическия съвет: Целта е Слави Трифонов да създаде условия за президентски партиен проект начело със Стефан Янев

Този политически проект, наречен ИТН, е тип преходник, който трябва да създаде две ключови условия. Първо, той трябва да помогне за преизбирането на Румен Радев. Второ и най-важно - да подготви почвата за създаването на нов политически проект в поддръжка на пРезидента. Очаква се това да бъде политически субект, който да поддържа преизбрания президент, с перспектива конституционни промени в посока (полу) пРезидентска република.
 
Както вече Ви информирахме преди три дни нашият анализ сочи, че този политически проект ще се сформира около Стефан Янев, който още от първия си ден като служебен премиер се държи като политик, с амбиция, надхвърляща конституционно отредените му правомощия.
 
Идеята е Янев да не води открито проруска политика, а да разчита на изграждания му имидж на натовски генерал. Като двуглава ламя, с общ корен руското задкулисие, Радев ще прави проруски ходове, за да си осигури подкрепата на левицата, старото поколение и носталгиците, а Янев ще заиграва с десните и по-младите избиратели.
 
ИТН още след изборите на пролет работи за реализирането на този пъклен сценарий. Затова Слави поставя невъзможни искания и предлага абсурдни кандидатури. Целта на Слави не е да сформира кабинет и да управлява, а да създаде условията за появата на новия политическия проект с водещо лице Стефан Янев. Слави не е предвиден за управление. Той е само шоуменът. А шоуто обслужва политиката. Засега много хора са хванаха на тази политическа измама. 
 
А Янев отдавна е наблюдаван  и разработван от задкулисието. Тези, които го принудиха да напусне армията през 2013 г., го направиха и политик. В него тихо, но последователно се инвестира политически капитал. Същият ще даде плодове след президентските избори през есента. Интересен въпрос, за който се писа още 2017 г., е дали Стефан Янев е член на БСП?
 
А що се отнася до ИТН, те ще изчезнат така, както бързо се появиха. Политическата енергия от ИТН се предвижда да се прелее към новия политически проект на задкулисието. Все още няма да го назоваваме по име...
 
Ето, това е "новият политически цикъл", за който таи надежди руският посланик Елеонора Митрофанова.
 
Източник: "Фактор.бг"

Източник/ци: Атлантическия съвет: Целта е Слави Трифонов да създаде условия за президентски партиен проект начело със Стефан Янев

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!