Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Университетът в Австрия отрече Пламен Николов да има докторска степен там


Факсимиле kleinezeitung.at

Нови неясноти около образованието на Пламен Николов. 

На запитване за образованието на Николов в университета University of Klagenfurt , пред местната медия Кleine Zeitung, ръководството отрича той да има докторска степен, твърди "Обществен контрол", предаде Актуално.

Линк към публикацията в медията - https://www.kleinezeitung.at/

"Тука има - тука нѐма”! - Така започва публикацията във Фейсбук на групата "Обществен контрол". В публикацията се твърди, че Пламен Николов е сменил данните за университета, от който е получил образованието си.

От фейсбука на "Обществен контрол":

 

„Тука има - тука нѐма”! 

Прави впечатление изчезването на докторската му степен от университета в Клагенфурт (Австрия) по “Философия на икономиката, правото и политиката” …и последния да затвори вратата!

Напомняме, че това е дипломата, с която се е явявал на кастинг за премиери…

На запитване за образованието на Николов в университета University of Klagenfurt , пред местната медия Кleine Zeitung, ръководството отрича той да има докторска степен, твърди "Обществен контрол". 

По този повод, ето какво пишат от "Обществен контрол":

Хоп, и университетът Клагенфрут се отказа от самозваното си чедо, „докторът от Клагенфрут” по философия на правото, политиката, икономиката… и последния да затвори вратата, мениджърът на мулти-милиардния бизнес с плавници, бански и шнорхели, острието на ИТН, кандидат-премиерът на републиката, Пламен Николов. Ех, да беше жив Захари Стоянов от портрета отзад, който също като нас обичаше да се справя с негодниците…" 

Откъде е докторската степен на Николов?

Сред източниците на "Уикипедия" за Пламен Николов  е посочен сайтът Swimming world – специализирано нишово издание. В него през 2013 г. е поместено прессъобщение, което казва, че Пламен Николов е назначен за представител на компанията за плувни принадлежности FINIS Europe. Изданието отбелязва, че публикува прессъобщението без редакторска намеса, т.е. така както е изпратено от компанията. 

В това прессъобщение пише, че Николов е "магистър от Софийския университет и има докторска степен от университета в Клагенфурт". 

До 1 август същото пише и в личния профил на Николов в социалната мрежа за бизнес контакти LinkedIn. Там Николов е отбелязал само магистърската си степен в Софийския университет ("История и философия на науката и технологията") и докторска степен (PhD) в известния австрийски университет по "Философия на правото, политиката и икономиката". Същата информация Николов е посочил и в профила си във Фейсбук. 

От кастинга за политици, проведен от "Шоуто на Слави" през 2018 г. пък се разбира, че Николов е направил докторантурата си в Софийския университет, а в австрийското учебно заведение е бил на специализация. 

Тези разнопосочни твърдения в последните дни станаха причина за становище от Министерството на образованието, което потвърди, че в българската база данни има дисертационен труд на Николов, което е доказателство, че той е написан именно в България. В последната версия на страницата на ИТН за биографията на Николов е записано, че докторската му дисертация е в СУ "Св. Климент Охридски". Появиха се, обаче и други съмнения за докторското образование на Пламен Николов получено от Софийския университет. 

Източник: Актуално

Източник/ци: Petel.bg - новини - Университетът в Австрия отрече Пламен Николов да има докторска степен там

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!