Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов и Прокопиев правят сглобка срещу Пеевски, Домусчиев, Сарая и БСП. Борисов зави към американците след "Магнитски"

"Тайната среща" на Иво Прокопиев и Бойко Борисов, на която са договорили "Демократична България" да не гласува за кабинета на ИТН и коалиция след изборите, е класика в жанра на властовото и корпоративно пренареждане.
 
Сарая и ДПС готвеха Пренареждане след евровота през пролетта на 2019г., но ГЕРБ спечели изборите и пренареждането не се състоя. 
 
Президенът Румен Радев и бившият бос на хазарта Васил Божков също не успяха да пренаредят конфигурацията по своята схема след "Мутри вън".
 
Сарая, Делян Пеевски и Кирил Домусчиев овладяха инициативата във втори опит за пренареждане с победата на ИТН на изборите на 11 юли. 
 
Първо заложиха на варианта с премиерска номинация на Николай Василев, после на Петър Илиев, чийто "широк гръб" е Пеевски.
 
След вечеря на Слави Трифонов с Кирил Домусчиев в "Есте" минаха на трети вариант - с Пламен Николов като кандидат за премиер и Петър Илиев като "скрит премиер" с номинация за министър на вътрешните работи и вицепремиер по сигурността.
 
Иво Прокопиев и Бойко Борисов обаче направиха сглобка срещу Пеевски, Домусчиев, Сарая и БСП на среща, на която договориха "Демократична България" да гласува против кабинета на ИТН.
 
Ако договорката се потвърди ("Зелените", част от коалицията "Демократична България", вече обявиха, че техните депутати ще гласуват против), правителството може да мине, само ако ДПС гласува за кабинета на ИТН заедно с БСП.
 
Това обаче вкарва партията на Слави Трифонов в схема с партии от статуквото, а кабинет, гласуван от ДПС и БСП няма да издържи до зимата.
 
ГЕРБ, кръгът "Сорос" и "Демократична България" с подкрепата на вътрешната опозиция в БСП готвят протести, ако кабинетът бъде гласуван от ДПС и БСП. 
 
Според политическата аритметика на Борисов и Прокопиев на предсрочни парламентарни избори ГЕРБ ще е първа политическа сила, а "Демократична България" ще е пред БСП.
 
Сглобката на тандема "Борисов-Прокопиев" е след изборите ГЕРБ и "Демократична България" да управляват в коалиция под патронажа на ЕНП и американците.
 
Бившият премиер Бойко Борисов направи рязък завой към американците след "Магнитски" срещу Делян Пеевски.  
 
Кабинетът на ГЕРБ и "Демократична България" ще е проамерикански и ще е нареден от кръга "Сорос" с премиер Даниел Митов и вицепремиер Христо Иванов.
 
Комбинацията на Прокопиев и Борисов може да бъде пробита, ако кабинетът на "тройната коалиция" ИТН-ДПС-БСП има силен мандат с подкрепа на руснаците, но това е малко вероятно, тъй като американците държат инициативата, а кръгът "Сорос" готви протести като 2013г.
 
Битката между руснаците и американците е геостратегическа и сглобката на Борисов и Прокопиев срещу Пеевски, Домусчиев, Сарая и БСП е част от прифронтовото предислоциране. 
 
bgsniper.com

Източник/ци: Борисов и Прокопиев правят сглобка срещу Пеевски, Домусчиев, Сарая и БСП. Борисов зави към американците след "Магнитски"

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!