Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Втори златен медал за България на Олимпиадата. Стойка Кръстева е на върха в бокса

Победата направи Стойка Кръстева първата българка, достигнала до олимпийския боксов връх.

Националката направи големия шампионски скок по безапелационен начин, спечелвайки финала с 5:0 съдийски гласа срещу туркинята Бусе Чакъроглу.

Българската състезателка Стойка Кръстева се изкачи на олимпийския връх в бокса. Тя спечели златното отличие в категория до 51 килограма на турнира в Токио, предава БНТ.

Победата я нарежда до четири легендарни имена, печелили златото и покорявали Олимп. Първият бе Георги Костадинов през 1972 година в Мюнхен. През 1980-а в Москва Петър Лесов също стъпва на върха, последван от Ивайло Маринов в Сеул 1988, за да дойде и златният миг на Даниел Петров в Атланта през 1996 година.

Българската състезателка започна много убедително двубоя, като още в първата част това пролича и по фишовете на съдиите – 5:0 гласа. Във втората част Стойка Кръстева продължи да атакува и закономерно успя да вземе и втория рунд с 4:1 гласа. В третия, въпреки че състезателката от Турция се хвърли с всички сили, все пак нашето момиче успя да победи, а крайният успех дойде по категоричен начин – с 5:0 съдийски гласа.

Това е второ злато за страната ни от Олимпийските игри в Япония след отличието на Ивет Горанова в каратето.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Втори златен медал за България на Олимпиадата. Стойка Кръстева е на върха в бокса

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!