Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сбогом, Шнорхел! Кирил Петков става премиер, лично Радев го назначава

Кирил Петков поема държавата под благословията на Румен Радев!

Новият премиер на България ще бъде Кирил Петков. Това се случва след огромен обществен натиск, съобщава Lupa.bg.

Българският народ бленува човек като Петков да стане премиер и това е напът да се случи. Големият късмет за него в случая е, че не може да се създаде редовно правителство.

По всяка вероятност ще има нови избори наесен, а през това време служебният кабинет ще продължи своята работа. Румен Радев обаче е решил да смени името на премиера, тъй като Кирил Петков е най-харесваната личност в момента.

Кирил Петков става премиер

Стефан Янев, макар също одобряван от мнозина, ще отстъпи своя пост на настоящия министър на икономиката Кирил Петков. Президентът ще направи този интересен ход в опит да привлече още по-голяма подкрепа за служебния кабинет.

Докато служебното правителство се ползва с такава голяма подкрепа от хората, няма шанс за редовен кабинет, тъй като летвата е вдигната много високо и към всеки следващ кабинет ще има огромни очаквания. Радев знае отлично това и макар да призовава към съставяне на правителство, тайно се надява всички преговори да се провалят, понеже така той остава главнокомандващият в държавата.

Кирил Петков има много почитатели, като във Фейсбук вече се пълнят групи в негова подкрепа. Мнозина изказаха мнението си, че този човек е на светлинни години пред кандидата на Слави Пламен Николов, по прякор Пацо Шнорхела.

Петков прави впечатление на човек, който е неподвластен на влияние от партиите и именно това вбесява основните политически играчи у нас.

Източник/ци: Сбогом, Шнорхел! Кирил Петков става премиер, лично Радев го назначава

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!