Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Присмял се хърбел на щърбел: Трифонов, 2020 г.: Ако Бойко държи на благотворителността, да извади от личните си пари и да дари

Иронията на съдбата - да се превърнеш в този, който най-много ненавиждаш: Вчера във Фейсбук лидерът на ”Има такъв народ” Слави Трифонов обяви, че ще дари половината субсидия на ИТН на пожарникарите, а остатъка на загиналите в огъня. През 2020 година Трифонов дава своето мнение на дълго и нашироко относно решението на експремиера Бойко Борисов да дари 150 хиляди лева от партийната субсидия на ГЕРБ за два апарата за извличане на кръвна плазма. Трифонов казва: ”Излиза техният лидер и казва, че тия 150 хиляди лева ги дава той и неговата партия, а всъщност ги даваме ние.”

Ето и целият коментар на Трифонов от 10 ноември 2020 година: 

Вчера Бойко Борисов обявил, че партия ГЕРБ дарява 150 хиляди лева от партийната си субсидия, с които да бъдат закупени два апарата за извличане на кръвна плазма. Много се умилих като чух тази новина. Стана ми едно такова мило и благотворително. 

Първо, да ви припомня какво представлява партийната субсидия към днешна дата. Това са онези 8 лева на получен глас, които партиите взимат от нас, след като ние ясно заявихме, че не искаме да им даваме тези пари. Искаме да им даваме по 1 лев на глас. Но партиите ни казаха: „Не ни дреме за вашето мнение и ние ще ви взимаме насила по 8 лева на глас! Точка!“

И сега от тия наши пари ГЕРБ дарява 150 хиляди лева.
И сега - числата имат значение. В края на 2019 г. ГЕРБ е декларирала, че разполага с 13 милиона лева спестени пари!

Освен това, от началото на 2020 г. до момента партия ГЕРБ е получила още 5 милиона и 300 хиляди лева партийна субсидия. 5 милиона лева и 300 хиляди лева от нашите пари, взети насила, и то по време на така прокламираната от правителството страшна пандемия.

Освен това, за Коледа, за да си имат за празниците, ГЕРБ ще получи още 3 милиона лева субсидия от нашите пари. А 3 милиона лева е сума, която е с над 1 милион лева повече от сумата, която събира за една година благотворителната кампания „Българската Коледа“. Представихте ли си го?

С прецизна точност може да предположим, че в момента партия ГЕРБ разполага с над 15 милиона лева от нашите пари. Абсолютно всички съществуващи български партии взети заедно не разполагат с толкова пари, с колкото разполага партия ГЕРБ. И тя дарява 150 хиляди лева. Толкова им се е откъснало от сърцето.

Всъщност, това, което прави ГЕРБ се нарича с „чужда пита – помен“. Излиза техният лидер и казва, че тия 150 хиляди лева ги дава той и неговата партия, а всъщност ги даваме ние.

Излиза същият този човек, развява едни милиони левове, даже милиарди, от републиканския бюджет и казва, че ги дава той. А всъщност ги даваме пак ние. Това са нашите пари.

Ако министър-председателят толкова много държи на благотворителността, да извади от личните си пари и да дари. Разбирам го, че е в затруднено положение – ако дари 150 000 лева лични пари, индиректно ще признае за чекмеджето. Но като толкова много е загрижен за народа и за неговото здраве, като казва като бащица, че няма да остави нито един гладен, то тогава да върне взетите насила милиони през партийната субсидия. Нали е пандемия, нали е криза?

Ако партия ГЕРБ продължи да държи на влог нашите пари и да трупа лихви и за лично облагодетелстване, то тогава може да се прекръсти на една злополучна фондация и вече да се казва ГЕРБКарма.

И още нещо – ако не върне милионите, това означава, че ГЕРБКарма ще иска да спечели изборите. С нашите пари. 

Слави Трифонов, Facebook 

Г-н Трифонов, вие колко точно държите на благотворителността? Вие чии пари дарявате? Очакваме отговори в ТОШКО.ТВ

Източник/ци: Присмял се хърбел на щърбел: Трифонов, 2020 г.: Ако Бойко държи на благотворителността, да извади от личните си пари и да дари

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!