Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Финално: Списъкът с министрите от кабинета на Пламен Николов. ИТН: Няма да подменяме повече министри, това е! – Гласувахте за дългия, получихте късия, сега очаквайте дебелия!

ИТН: Няма да подменяме повече министри, това е!

Списъкът с министрите от кабинета на Пламен Николов

Регионалното министерство Николов е решил да повери на Георги Георгиев.

Спряганият за премиер плагиат Петър Илиев е бил нагласен да вземе МВР. Въшно министерство пък да е в ръцете на дългогодишния дипломат и постоянен секретар Ради Найденов.

За финансов министър харесал Пламен Данаилов, а за здравен - Силви Киров. Правосъдното министерство би поел Момчил Димитров, а голямата изненада е името на бившия седесар Гроздан Караджов, който бил харесан за транспортен шеф. 

За енергиен министър е предложен Александър Николов, а за спортен - отново Радостин Василев. 

Георги Султанов, оперен артист във Варна с 23 годишен стаж, експерт в ИТН, тенор е бил харесан за министър на културата. 

За икономиката Слави и Пламен Николов искали Десислава Димитрова, а Силвия Бакърджиева за Министерство на околната среда и водите. При предишното представяне на кабинета, сътворен от Дългия, когато номинира Николай Василев за премиер, той забрави да посочи шеф за ековедомството. 

За отбранителната политика отново е предложена Теодора Ганчовска. 

Велислава Петрова, която бе предложена за здравен министър при предишния опит на Трифонов, сега е поканена да оглави образованието. 

А за труда и социалната политика обаждане от Пламен Николов е получила Теодора Пенева. 

Ивайло Кожухаров отново е предложен за шеф на туризма.

Ето и официалният списък на министрите, които ще влязат в евентуален кабинет на "Има такъв народ":

Министър на вътрешните работи ще е Петър Илиев

Министър на външните работи - Ради Найденов

Министър на правосъдието - Момчил Иванов

Министър на отбраната ще е Теодора Генчовска

На икономиката - Десласлава Димитрова

На енергетиката - Александър Николов

На туризма - Ивайло Кожухаров

На транспорта - Гроздан Караджов

На регионалното развитие - Георги Георгиев

На земеделието - Пламен Абровски

На финансите - Пламен Данаилов

На екологията - Силвия Бакърджиева

На труда - Теодора Пенева

На образованието - Велислава Петрова

На здравеопазването - Силви Кирилов

На младежта и спорта - Радостин Василев

На културата - Георги Султанов

Министър без портфейл по ромските въпроси - Антония Валентинова

ИТН: Няма да подменяме повече министри, това е!

18-те министри, които представиха от "Има такъв народ" в проектокабинета си, няма да бъдат променяни. От партията са оптимисти и за това дали ще получат подкрепата на БСП, "Изправи се БГ! Ние идваме" и "Демократична България". Това стана ясно в края на срещите между трите партии и "Има такъв народ".

Не е имало персонални възражения срещу предложените министри, обясни кандидатът за премиер на партията Пламен Николов пред журналисти.

Оптимист съм, лаконичен бе Николов в отговор на това дали очаква другите партии да ги подкрепят.
На другите партии представихме проектосъстава на кабинета, но не сме го объсждали с тях. Тази среща не беше за това кой трябва да влезе, промени няма да има, категоричен бе зам.-шефът на партията Тошко Йорданов.

Коалиционно споразумение още в началото след изборите казахме, че няма да подпишем. Ние не сме коалиция, това не е коалиционно правителство, допълни той.

Изобщо няма съгласие за общ документ, под който всички да се подпишат. Какво ще направим, ще видите, лаконичен бе Йорданов.

Решението кога да се внесе списъкът с министри при президента, щяло да вземе ръководството на партията, стана ясно от изказване на Йорданов.

На въпрос защо не е оттеглена кандидатурата на предложеният за МВР министър Петър Илиев, след като излезе информация, че вероятно е плагиатствал от своя колежка, Николов каза: Все още нищо не сме видяли спрямо Петър Илиев. Той е страхотен специалист, конституционалист и мисля, че има заслужено място. Човек, който може да се справи с предвидените реформи.

Искам някой с лицето си да застане и да каже, че г-н Петър Илиев е изплагиатствал части от книгата си. Спряга се името на г-жа Киселова, която пряко не отговаря. Много моля този, който твърди, че е изплагиатствал от него, да каже и да може г-н Илиев да отиде със съответния човек в съдебна зала.

Когато се издаде книга, за която има съмнения, че в нея има изплагиатствани пасажи, човекът, който се чувства ощетен в рамките на 6 месеца може да заведе иск, защото това е престъпление. Да не говорим, че тук става въпрос за хора, които са колеги в един и същи юридически факултет. Книгата, за която намекват някои хора в медиите, е излязла преди повече от пет години, каза пък Тошко Йорданов.

Източник/ци: Първо в Lupa.bg: Ето част от кабинета на Пламен Николов - Lupa BG

Финално: Списъкът с министрите на "Има такъв народ" - Lupa BG

ИТН: Няма да подменяме повече министри, това е! - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!