Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кирил Петков: Явно хората, на които спряхме милионите, са намерили пролука през ИТН

„Явно тези хора, на които спряхме милионите, използват всяка пролука през партиите. Явно през ИТН са намерили пролука, за да не позволят по-дълго спиране на тези средства.“ Това каза служебният икономически министър Кирил Петков в “Лице в лице“ във връзка с атаките срещу него.

Изненада ме атаката от ИТН, които уж бяха хора на промяната, хора на протеста, въпреки че по улиците не съм срещал ИТН да протестират. Явно има опити да не се позволи по никакъв начин хора като нас да останат по-дългосрочно”, добави той.

Според Петков хората със спрените пари са се успокоили, че след 2 месеца пак ще се върнат към бизнесите си.

„Казали са си, че след 2 месеца няма да ни има. Те използват пролука през партиите и са намерили за съжаление през ИТН“, добави Петков.

„Първите две атаки ги очаквах, ГЕРБ и ДПС, защото ние спряхме много средства на много хора“, каза още служебният министър на икономиката.

Петков заяви и че се гордее с това, което е свършил, защото служебното правителство е показало какво да очакват хората от политиците. Той обобщи и че където и да е погледнал, е видял проблем за месеците, в които е бил министър.

“И във ВМЗ има проблем, почти навсякъде има проблеми. Като говорим за язовири – това са неодушевени предмети, а зад тези думички има хора. Има човек спечелил поръчка, сложил си е в джоба от данъкоплатеца и най-вероятно е върнал едни пари към управляващите към онзи момент”, добави той.

Петков коментира и че е министър на България.

“Аз съм министър на България, на никой друг. Никой не може да ми вдигне телефона и да каже: Това или онова направи”, каза още Петков и добави, че ще следи и всяка стъпка на новото правителство:

“За да съм сигурен, че събиралите милиони през обществени поръчки, няма да намерят път. Обещавам, че сега сигурно няма да сме в правителството до седмица, но ще следим тези средства. Тайната за една корупционна сделка ще се случва по-трудно”, заяви служебният икономически министър и допусна, че ще има правителство.

Източник/ци: Кирил Петков: Явно хората, на които спряхме милионите, са намерили пролука през ИТН - ЗАБРАНЕНАТА ИСТИНА

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!