Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Narod.bg: ПЪЛНО ПАДЕНИЕ! Слави Трифонов слага банкера на Ахмед Доган за гуверньор на БНБ

Пъзелът „правителство на Слави Трифонов” малко по малко започна да се нарежда, а картинката, която се получава, е повече от плашеща! Narod.bg научи, че Слави Трифонов е решил да постави на един от най-отговорните постове в държавата – гуверньор на Българската народна банка (БНБ), финансиста на Ахмед Доган – Любомир Каримански.

Любомир Каримански е дългогодишен изпълнителен директор на „Демир банк”, трезорът на турския милиардер Фуат Гювен.

„Него го помня от средата на 90-те, когато работех в „Братя Василеви“ и той изкупи безмитните им бензиностанции на Калотина и Капитан Андреево, гневен е във фейскбук писателят Калин Тодоров.

„Лека, полека Гювен, който е и турски поданик, стана един от най-богатите българи. Той е финансовият гръб на ДПС и даде пари на Ахмед Доган да си купи ТЕЦ „Варна. След „Демир банк“, Каримански пое „Инвестбанк“, трезорът на Петя Славова, протежето на Любен Гоцев. Но това е един друг разговор. А може и да не е.“

ВИЗИТКА на Любомир Каримански от сайта на ИТН:

Богат опит в управлението на кредитния и операционен риск. Ефективни комуникационни умения, както на ниво среден мениджмънт, така и постоянен контакт с висшия управленски състав, с цел постигане на поставени краткосрочни и дългосрочни стратегически цели.

Вещо прилагане на предприемачески умения, придобити по време на стартиране на бизнес начинания, включително проектиране на успешни и всеобхватни бизнес стратегии и мобилизиране на ресурси за постигане на положителни резултати по проекти.

Изключителна гъвкавост, последователност и управленски опит при промяна на процеси и преструктурирания.

Нестандартно мислене и рационални похвати при прилагане на различни модели за внедряване на новаторски решения. Лектор по банков мениджмънт, Международен банков институт, София, България.

Образование

Executive Master of Business Administration HULT International Business School, London, United Kingdom
Магистър – “Финанси” УНИВЕРСИТЕТ ЗА НАЦИОНАЛНО И СВЕТОВНО СТОПАНСТВО, София

Опит

Над 20 годишен опит в развитието на финансовия сектор и успешно приложен лидерски опит

  • Съветник по дигитално банкиране и иновативни разплащания, АСОЦИАЦИЯ НА БАНКИТЕ В ЛЮКСЕМБУРГ · Люксембург
  • Член на Групата на участниците от банковия сектор (ГУБС) и Координатор на работната група “Payments, Digital, Fintech and Regtech” към ГУБС, ЕВРОПЕЙСКИ БАНКОВ ОРГАН · Париж, Франция
  • Член на Борда за управление на SEPA схеми, ЕВРОПЕЙСКИ ПЛАТЕЖЕН СЪВЕТ · Брюксел, Белгия

Източник/ци: ПЪЛНО ПАДЕНИЕ в Narod.bg: Слави Трифонов слага банкера на Ахмед Доган за гуверньор на БНБ - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!