Станев: Дайте да работим, че тази държава го е закъсала жестоко

Много скоро ще видите персоните в кабинета ни - професионалисти, хора с висок морал, склонни да носят отговорност. Представете си сега да кажем кабинета поименно, представете си какво ще стане в медийно отношение - всичко ще се разтури, ще започне едно жълто говорене, едно търсене под вола теле. В момента не трябва да се търси интрига, трябва да се действа практично. Ще има редукция на министерства.

Това заяви в ефира на Българското национално радио Филип Станев от “Има такъв народ”.  

Персоналния състав на кабинета е нещо, което особено много вълнува “Демократична България” и “Изправи се! Ние идваме!”. През последната седмица двете формации дадоха ясни заявки, че не биха подкрепили управление на сляпо. Стигна се дори до по-остра реторика в края на работната седмица - в сряда Христо Иванов прочете декларация от парламентарната трибуна, в която заяви, че подкрепа от страна на "Демократична България" за бъдещ кабинет ще има срещу внимателно подбран кабинет от личности, които привличат доверие. Посочи, че формацията не предлага номинации, но спомена имената на трима министри от служебното правителство - Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков. 

Ден по-късно на трибуната излезе Тошко Йорданов, който нападна икономическия екип в служебното правителство. Йорданов видя желание за намеса по отношение състава на бъдещия кабинет и така напрежението започна да расте с всяка изминала минута. 

В крайна сметка Йорданов посочи, че "Има такъв народ" остават отворени за преговори, а топката е в полето на "Демократична България". 

В петък стана ясна кандидатурата на премиера - Пламен Николов, а критиките по негов адрес не закъсняха. 

Днес Мария Капон от “Изправи се! Ние идваме!” категорично заяви в ефира на Българската национална телевизия, че за подкрепа на сляпо и дума не може да става. 

“Крайно време е политиката в България да престане да се прави по битак тип начин. Ако ще изчегъртваме модела ГЕРБ, като го подменяме с друг модел в тази посока и ще го маскираме с това, че сме умни, красиви, че сме градската интелигенция, това е грешен подход. Да престанем да се делим на умни и красиви, на грозни и прости! Дайте да работим, че тази държава го е закъсала жестоко", коментира Филип Станев. 

Той посочи още, че властта не е самоцел за “Има такъв народ”. Основният приоритет е постигане на възмездие заради случилото се през последните 12 години, в които на власт е бил Бойко Борисов и ГЕРБ.  

Той посочи, че ИТН искат пряко да носят политическата отговорност, за да може да си понесат вината, в случай че не успеят да се справят. 

.

Източник/ци: Станев: Дайте да работим, че тази държава го е закъсала жестоко

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!