Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Асен Василев: Хора се чувстват заплашени от мен, защото губят много пари, затова вадят стар компромат срещу мен

Министърът на финансите коментира нападките срещу него и каква работа е свършил служебният кабинет. 

„Какво означава да заобиколиш търгове за над 8 млрд. лева? Спряхме течовете в държавата и оттук идва и въпросът: Кой ни атакува? Става дума не за една личност, а за група от личности. Тези хора се чувстват заплашени от мен, защото губят много пари, затова вадят стар компромат срещу мен“. Това заяви служебният министър на финансите Асен Василев по БНТ.

Има разлика в нашата биография. Аз съм водил битки. Тук не чух подобно нещо. Става дума за консенсус. Първо трябва да водим битки и след това да водим консенсус, коментира той избора на кандидата за депутат нва ИТН.

Ние с икономическия министър доста ясно заявихме, че бихме останали да работим за България при много ясни условия. Може би на някой не му харесва, че не приемам телефонни обаждания, нареждания и работя със свой екип. Водил съм много битки в живота си и съм ги спечелил. Това заяви служебният министър на финансите Асен Василев в предаването „Панорама“ по БНТ.

Не съм взимал софтуер за новата си фирма, категоричен бе Василев.

Това, което ние завещаваме на бъдещото правителство е готова актуализация. Имаме 2 млрд. лева събрани повече в бюджета. Те са над плана, това е събираемост. Заложихме план за тежка COVID криза, като сме осигурили пари за медиците и фирмите. Третото, което заложихме е актуализация на пенсиите", похвали се финансовият министър.

По думите му не е редно МФ да определя каква да бъде пенсионната система на страната.

"Заварихме държавата доста зле. Започнахме да проверяваме големите фирми и започнаха да се плащат големи данъци. Тръгваме отгоре-надолу – от фирмите, които са правили най-много поръчки и имат най-много пари в касите и нещата си дойдоха на мястото", отчете той.

Министър Василев недоумява как са възлагани обществени поръчки, без да са осигурени финансови средства. „Какво означава да заобиколиш търгове за над 8 млрд. лева? Спряхме течовете в държавата и оттук идва и въпросът: Кой ни атакува? Става дума не за една личност, а за група от личности. Тези хора се чувстват заплашени от мен, защото губят много пари, затова вадят стар компромат срещу мен“, обясни Василев, пише Novini.bg.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Асен Василев: Хора се чувстват заплашени от мен, защото губят много пари, затова вадят стар компромат срещу мен

Министър Василев: #КОЙ е една система от хора, заплашени от това, което правим

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!