Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пеевски се връща на бял кон с премиера или Радев взема цялата власт?! Моделът "Радев" сменя "Борисов" - играчите същите

Петър Илиев ще бъде премиер на правителството на ИТН е хит новината в медиите. Той беше номиниран за министър на правосъдието в първия кабинет на Слави Трифонов.

Според коментари в медиите Петър Илиев е близък до масонски ложи в Пловдив, свързвани с Делян Пеевски, Пламен Узунов, съветник на президента, и Георги Гергов.

Пеевски ли се връща на бял кон (като съвпадение новината за номинирането на Петър Илиев за премиер се появи в медиите на рождения ден на бизнесмена - 27 юли) или президентът взема цялата власт?!

Или Георги Гергов, сочен като влиятелен масон и русофил №1, ще разпределя властовото влияние между кръговете на президента и Делян Пеевски.

Гергов е близък с Делян Пеевски и Пламен Узунов и разполага с влияние, както в кръга на бизнесмена, така и в президентството.

Петър Илиев обаче ще бъде премиер на кабинета на ИТН, сочена като "партията на президента". 

Пеевски може и да има влияние в правителството чрез Гергов, но с премиер Петър Илиев президентът Румен Радев на практика ще овладее цялата власт.

След служебното правителство, което работи за предкампанията на Румен Радев, съставянето на пропрезидентски кабинет от приятеля му Слави Трифонов е бонус за изборите.

Тандемът "Радев-Трифонов" ще държи цялата власт, а Делян Пеевски, Георги Гергов, Кирил Домусчиев и Иво Прокопиев ще преразпределят икономическите ресурси с корпоративно пренареждане.

Кабинетът "Радев-Трифонов" може и да е проамерикански, но чрез Пеевски (ВТБ) и Гергов (руския посланик) ще има руско присъствие и влияние.

Делян Пеевски и Георги Гергов вероятно ще направят "партия" с Кирил Домусчиев, за да постигнат превес в корпоративното пренареждане.

Пеевски, Гергов и Домусчиев преразпределяха икономическите ресурси и в кабинета "Борисов-3". Корпоративният модел на практика не се променя, но сега ще бъде "Радев", а не "Борисов".

Някои от играчите разменят позициите, но играта остава - още от същото. Явно няма как да има "демонтиране на модела" с корпоративни фактори като Пеевски, Гергов и Домусчиев.

Президенът Румен Радев направи властово и корпоративно пренареждане със свалянето на Бойко Борисов от власт, но няма как да "демонтира модела".

Моделът "Радев" ще разпределя милиардите от ЕС при пренаредени позиции на корпоративните фактори, но те отново са - Делян Пеевски, Кирил Домусчиев, Георги Гергов, ТИМ и Младен Михалев-Маджо (което означава и Бойко Борисов). 

Васил Божков също може да се включи в играта за евроресурса и корпоративното пренареждане чрез влиянието си в президентството.

Моделът "Радев" сменя модела "Борисов" с властово и корпоративно пренареждане, но не и икономическите играчи.

bgsniper.com

alt

Източник/ци: Пеевски се връща на бял кон с премиера или Радев взема цялата власт?! Моделът "Радев" сменя "Борисов" - играчите същите

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!