Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов към Народа: Глупави сте. Неблагодарни сте! Ще плачете за мене! Рашков: Вече си с 3 нови призовки! Чакат те още 8!

Борисов към Народа: Глупави сте. Неблагодарни сте! Ще плачете за мене! Аз най много съм направил за вас, а вие ме атакувахте и повярвахте на Радев и Слави!

Рашков: Вече с 3 нови призовки е Борисов! Още 8 го чакат! Изпратил съм ги на компетентните органи. Но няма да ги коментирам.

ГЕРБ купували най-много гласове, настоящ депутат е възпрепятствал разследвания

Най-много гласове на парламентарните избори на 11 юли са купували от ГЕРБ. Това заяви в отговор на въпрос на News.bg служебният министър Бойко Рашков. След изслушването си в парламента Рашков даде брифинг в ГД “Национална полиция”, посветен на спецакцията на МВР срещу купения вот, започнала от 1 и завършила на 11 юли.

Като пример за купуване на гласове от ексуправляващите от ГЕРБ МВР шефът даде пример с откритите в Хасковско списъци с над 28 000 човека, чиито глас е щял да бъде купен.

“Никога досега не са откривани списъци с толкова лица, на които се е готвело да бъде платено, за да гласуват за определена партия”, изтъкна Рашков.

Иначе е имало случаи на купуване на гласове от представители на всички партии, призна Рашков.

На предходния вот на 4 април са образувани досъдебни производства за купуване на гласове, които “могат да се преброят на пръстите на двете ръце”, като никое от тях не е засягало купуване от гласове от представители на ГЕРБ, посочи още той. За сравнение – сега досъдебните производства са над 100.

Действащ депутат от ГЕРБ, по време на изборите на 4 юли бил на началническа длъжност в МВР (т.е. Христо Терзийски, бел.ред.), бил разпоредил сигналите за купуване на гласове да не се вземат под внимание преди 20 часа. Това съобщи от своя страна заместник-министърът на вътрешните работи Емил Ганчев.

Бивши министри на вътрешните работи са сключили противозаконно споразумение с прокуратурата, което дава възможност на прокурори да се запознават с оперативните разработки на МВР още от регистрирането им, разкри още Рашков. Става дума за периода, в който начело на прокуратурата е бил Сотир Цацаров и настоящия обвинител номер 1 Иван Гешев.

“Така е осигурена неограничена възможност за теч на информация в посока, която не е в интерес на обществото. Освен това тези действия са извършени в нарушение на закона за защита на класифицирана информация, според който право на подобна информация може да изисква само прокурора, на който е разпределено по случаен принцип делото”, изтъкна още Рашков.

Служебният МВР шеф заяви, че със стъпването си в длъжност е прекратил тази своеобразна уговорка между полицията и държавното обвинение, както й че е сезирал ДАНС за казуса.

Източник/ци: Борисов към Народа: Глупави сте. Неблагодарни сте! Ще плачете за мене! - ЗАБРАНЕНАТА ИСТИНА

Рашков: Вече с 3 нови призовки е Борисов! Още 8 го чакат! - ЗАБРАНЕНАТА ИСТИНА

Рашков: ГЕРБ купуваха най-много гласове, настоящ депутат е възпрепятствал разследвания - ЗАБРАНЕНАТА ИСТИНА

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!