Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мощна експлозия и в Германия! Магистралите са блокирани, има ранени и изчезнали СНИМКИ – Заподозрени са отново Петров и Боширов

В Леверкузен (Северен Рейн-Вестфалия) има огромен взрив. Черен облак отрова се издига над града!

Малко преди 10 часа сутринта във вторник е станал взрив в помещенията на компанията за изхвърляне на отпадъци в Леверкузен Currenta.

Индустриалният парк за химикали е дом на компании като Bayer и Lanxess.

Според полицията има няколко ранени. Все още не се дава повече информация порадиизключително объркващата ситуация, посочиха оттам в Twitter. Операторът на централата, където е възникнала експлозията, говори за поне двама тежко ранени и петима изчезнали служители.

Според информация на BILD пожарът заплашва да се разпространи в сградата отзад със запалими разтворители. Под предавателната станция има резервоар със 100 000 литра запалима течност.

Жител снима гигантската експлозия на гъбата веднага след инцидента в Леверкузен:

Според експлоатационната компания, наред с други неща, в помещенията на съоръжението за обезвреждане на отпадъци се съхраняват и изхвърлят опасни отпадъци и токсични вещества.

Малко след експлозията местното население бе предупредено за инцидента от предупредителното приложение NINA . Жителите трябва да държат прозорците и вратите затворени, за да ги предпазят от отровния облак дим. Хората, които са на открито, трябва да влязат в сграда възможно най-бързо, нивото на предупреждение е „Екстремна опасност“.

Магистралите са затворени около отровния облак, съобщават от пожарната в Кьолн. Засегнати са A1, A3 и A59 около мястото за разполагане. Пожарната команда спешно иска да оформи аварийни ленти.

Както съобщава контролният център Rheinisch-Bergischer Kreis, черният облак е на път към Буршайд и Вермелскирхен. И в тези градове жителите определено трябва да държат вратите и прозорците затворени! Алармата за сирена вече е задействана в Золинген.

Пожарникари са предотвратили втора експлозия в химически завод в западния германски град Леверкузен. Това съобщи вътрешният министър на провинция Северен Рейн-Вестфалия Херберт Ройл. По думите му заплашения от взрив друг контейнер е съдържал 100 хиляди литра лесно запалими токсични отпадни материали. На място работят 300 пожарникари, каза той цитиран от Нова ТВ.

Експлозията, станала в 09.40 ч. в промишлена зона за утилизация на отпадъчни химически материали, причини смъртта на двама и рани 31 души, а четирима са в неизвестност.

Малко преди 10 часа сутринта във вторник е стана взрив в помещенията на компанията за изхвърляне на отпадъци в Леверкузен Currenta.

Все още е невъзможно да започне разследване за причината за производствената авария.

Обичайните заподозрени отново са Петров и Боширов...

Източник/ци: Мощна експлозия в Германия! Магистралите са блокирани, има ранени и изчезнали СНИМКИ - glasnews.bg

Предотвратиха нова експлозия в Леверкузен - glasnews.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!