Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иван Бакалов: Главният ни прокурор е престъпник – последното убежище на Борисов, което играе като политическа тояга

Борисов: Добре, че е Гешев. Че иначе сме в затвора!

Пътят към промените в България минава през отстраняването на Гешев. Имаме главен прокурор, който е престъпник. Това е последното убежище на Борисов, което играе като политическа тояга, атакува избирателно и си затваря очите за други. Просто трябва да се намери прокурор, който да го обвини. Ще се намери такъв. Винаги има някой, който носи маршала в раницата си. Това каза пред 7/8 TV журналистът Иван Бакалов. „Вече и мнозинството във Висшия съдебен съвет се пропука“, припомни той.

„Въпросът е прост. Ако „Има такъв народ“, „Демократична България“, „Изправи се БГ! Ние идваме“ и БСП, могат да променят закона“, уверен е той.

„Изразът на Слави Трифонов „изчегъртване“ всъщност изразява желанието да се отстрани този тип управление. Борисов е отстранен – загуби изборите. Ако партиите не се разберат сега и отидем пак на избори, има риск. Хората се вълнуват най-вече кой ще бъде премиер. Въпросът е името му да не предизвика бурни реакции като това на Николай Василев“, предупреди той.

„Борисов се явява дива опозиция. Поведението му като министър-председател беше безобразно – човек, който не стъпва в Парламента и се обажда на депутатите един ден да гласуват закон, другия да го прегласуват обратното“, припомни Бакалов.

„Ние сме страна, в която не е имало война, но за 30 години имаме пустеещи ниви и градове - призраци. Закриваха се предприятия. Че те по-добре да ги бяха подарявали тези заводи и предприятия, отколкото просто да ги закриват, по-добре щяхме да сме. Пълна катастрофа сме в някои сектори. А Италия за 60 г. тслед войната от миналия век е имала 60 правителства и пак стана икономическа сила. А ние никаква война не сме преживели“, коментира той.

„За толкова години Борисов превърна демагогията в основен инструмент. Демагогия с лъжи и спекулации – всеки ден, всяко изказване. Това ще продължи и като опозиция. Доста страшна опозиция ще бъде. Увеличили се бежанците, искат от вътрешния министър обяснение. Борисов ходи при Ердоган – какво си е говорил с него, защо не го попита? Не мога да си представя какво са си говорили“, допълни журналистът.  

„Борисов спука гумата и започна за говори съвсем безконтролно още миналата година като излязоха снимките и записите от спалнята му“, коментира още Бакалов.

Той прогнозира нови избори следващата година, защото правителството нямало да бъде стабилно. „Те първа се учим на демокрация. Досега всичко беше: „Даваме на един...“. Той ни оправи тоя. Въпросът е, че в последните два парламента този състави правителство с патерици“, поясни Иван Бакалов.

Източник/ци: Иван Бакалов: Главният ни прокурор е престъпник – последното убежище на Борисов, което играе като политическа тояга

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!