Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Проф. Кантарджиев плаши: Мина последната спокойна седмица. Рашков: Мутафчийски и Борисов са създали фалшив брой на болните!

Рашков: Мутафчийски и Борисов са създали фалшив брой на болните! Това е престъпно. Това е геноцид над народа ни! Народа трябва да знае истината!
Това каза Рашков!

Решен да сплаши хората да действат както му и спуснато и на него, проф. Кантарджиев направи лоша прогноза

По думите му сега е моментът да се подготви здравната система, а хората да се ваксинират. Според него броят на ваксинираните у нас е обидно нисък за европейска държава.

Това е последната спокойна седмица по отношение на разпространението на коронавируса – имаме фалшиво епидемично благополучие. Това каза пред „Фокус“ консултантът по ваксинационния процес към Столична община проф. Тодор Кантарджиев.

„Измина последната спокойна седмица по отношение епидемичното разпространение на коронавируса, но това не бива да ни стресира. От тази седмица вече продуктивното число расте и 1000 болни заразяват 1025 души“, уточни проф. Кантарджиев.

Той посочи, че все още можем открито да се срещаме с приятели, да посещаваме мероприятия и фестивали, но броят на болните постепенно ще нараства през следващия месец и може да доведе до увеличаване на случаите в началото на есента.

Проф. Тодор Кантарджиев допълни, че ваксините, които се ползват в страната, предпазват и по отношение на „Делта“ варианта.

Проф. Тодор Кантарджиев коментира, че на хиляда преболедували седем души могат да повторят инфекцията, а около 5% от ваксинираните биха могли да се разболеят, но ще прекарат инфекцията леко. Хората, които са преболедували, трябва да изчакат между три и шест месеца преди да се ваксинират, за да получат достатъчно силен имунен отговор от ваксинацията.

Източник/ци: Рашков: Мутафчийски и Борисов са създали фалшив брой на болните! Това е престъпно - ЗАБРАНЕНАТА ИСТИНА

Petel.bg - новини - Проф. Кантарджиев: Мина последната спокойна седмица

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!