Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ПО СПЕШНОСТ: Слави влезе в болница

Лидерът на ИТН Слави Трифонов е бил настанен в болница Софиямед поспешност, след като се е почувствал зле във вторник, разкри Narod.bg. На този етап няма официално съобщение от партия „Има такъв народ“ какво е състоянието на лидера ѝ.

В същото време, от частната клиника са обяснили, че той е настанен при тях за контролни изследвания, след като преболедува Ковид-19. Според лекарите там няма никаква опасност за живота му.

Отдавна се знае, макар и неофициално, че Трифонов е със силно влошено здраве, заради коварно заболяване. Той почти няма обществени изяви, а последното свидетелско показание за състоянието му дойде от френския журналист Жан-Батист Шастан от авторитетния "Люо Монд". След среща с лидера на ИТН той написа, че е бил „мъртвешки блед“, не е можел да стане от дивана и категорично отказвал да бъде сниман. 

Вероятно по тази причина, Трифонов няма намерение да оглавява правителството на партията му, не пожела и да се включи в депутатските листи на парламентарните избори. 

След среща с лидера на ИТН той написа, че е бил „мъртвешки блед“ и не е можел да стане от дивана.

Преди дни и Татяна Дончева изговори тревожни думи за здравословното състояние на Слави:

„Аз мога да си направя изводи от състоянието на Трифонов от това, което видях на записа, знаейки, че телевизия 7/8 има най-добрите гримьори. Ако най-добрите гримьори са произвели този вид на Слави Трифонов, работата не е добре“, каза Татяна Дончева пред bTV.

От Софиямед побързаха са тушират слуховете с обяснението, че Слави Трифонов бил в болницата за контролен преглед след прекаран коронавирус. Не стана ясно, обаче, защо по спешност.

В началото на април, самият Слави обяви във фейсбук, че се е заразил с коронавирус. Това беше и причината да се включи онлайн при старта на 45-ото НС, когато даде и дистанционно клетва като депутат. След като счупи тазобедрена става през 2009 г., Слави Трифонов има постоянни проблеми с крака и периодично влиза в болница.

От години се знае, че Трифонов е диагностициран с множествена склероза, за което и самия той е признавал в мемоарната си книга. Въпреки че Слави не приема диагнозата си, клиничната картина при него говори именно за такова заболяване. Трифонов пострада тежко преди 12 години и с краката, след като падна в банята на хотел в Стара Загора.

Източник/ци: ПО СПЕШНОСТ: Слави влезе в болница - Narod.bg

Извънредно в Lupa.bg: Слави приет по спешност в болница - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!