Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тошко Йорданов: ГЕРБ е най-голямото зло за демокрацията ни в последните 11 години

Нямаме разминавания с “Изправи се БГ! Ние идваме” в основната си цел – разграждане на гербаджийския модел. Имаме еднакви виждания в съдебната реформа, в социалната политика. Посоката е една и съща. Става въпрос за изчистване на детайли и работа между нашите експерти. Това заяви пред журналисти зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов след края на срещата с “Изправи се БГ! Ние идваме”.

По думите му детайлите ще бъдат обсъдени с експертите.

Поканили сме политическите партии, извън ГЕРБ, защото ГЕРБ за нас е най-голямото зло за демокрацита в последните 11 години. Оттам-нататък ние запознаваме политическите субекти с нашите виждания. Тяхно право е да намерят нещо общо нас или да не намерят”, допълни още Тошко Йорданов.

Според него е абсурдно ДПС да е коалиционен партньор на “Има такъв народ”.

Сигурна съм, че ще има кабинет – хората не искат какво да е правителство, а такова на промяната без намек и сянка от олигархични кръгове, ДПС и ГЕРБ”, коментира пред медиите Мая Манолова и бе категорична, че от формацията ѝ настояват да няма кабинет, който да има влияние на ДПС.

Не сме коментирали персонален състав. Потвърждаваме, че не желаем властови позиции. За нас е важно, че получихме пълна подкрепа от “Има такъв народ” за приоритетите, зад които стоим, като започнем със социалните: повишаване на доходите на българските граждани, преизчисляване на пенсиите, което да се случи в най-скоро време. Ние сложихме еднад дата – 1 октомври, също така подкрепа за семействата с деца, тъй като демографската криза е един от най-сериозните проблеми. Ние вече сме внесли такъв законопроект за подкрепа на семействата и децата. Подкрепата за бизнеса също е изключително важна и при актуализацията на бюджета се разбрахме, че ще настояваме за пряка финансова подкрепа за фирмите, разясни още Манолова.

По думите ѝ за съдебната реформа също нямат разминавания.

Ще настояваме темата с ревизията и темата антикорупция да бъдат сред приоритетните теми”, посочи още тя и обяви, че е готова да даде предложения за преразглеждане на цената на тока и водата.

Мая Манолова отговори и какво ще стане, ако БСП не подкрепи бъдещия кабинет.

Чакам да видя БСП как ще обяснят на техните избиратели, че няма да подкрепят програма, която слага на първо място повишаване на доходите, преизчисляване на пенсиите, реформа в здравеопазването и съдебна реформа, сподели тя.

Източник/ци: Тошко Йорданов: ГЕРБ е най-голямото зло за демокрацията ни в последните 11 години - ЗАБРАНЕНАТА ИСТИНА

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!