Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Явор Дачков: Нищо срещу Борисов, примитивна пропаганда, безпрекословен слугинаж на американското посолство

Провалът на второто служебно правителство на Румен Радев се състои в следните неща:

– не изчегърта ГЕРБ, а втвърди електората им и го направи устойчива величина. Правителството на практика не направи нищо срещу Борисов и се отдаде на примитивна пропаганда, която каза всичко познато, което неговите противници знаят, поднесено с нетърпим стил, който е добре дошъл за неговите поддръжници, за да им даде основание да се държат като нелепи мъченици на демокрацията. Одиозната фигура на налудния Бойко Рашков изигра основна роля в този процес. Той направи всичко възможно ГЕРБ да се върне на власт следващата година.

– Не предложи никаква алтернатива, извън модела ДПС+. Радев се върза с Доган, за да вземе втори мандат и разрушаването на порочния модел Борисов – Пеевски стана като първото взривяване на мавзолея. Моделът се килна. Тук няма да има други взривове.

– България мина в нов етап на зависимост от САЩ. Вече няма да имаме свободата да правим реверанси към Русия, да я караме по-свободно в пандемията (двете са заслуга на Борисов) и да кретаме по междинен и посредствен свой български път, а ударно ще го играем острие на дементния Байдън, НПО-тата за ЛГБТИ, глобализацията и световния нов ред. Борисов клинчеше от него по културни и манталитетни причини и това не беше непременно лошо. Напротив. След време ще си спомняме с носталгия за изостаналата, домодерна и посредствено корумпирана България.

– Повечето от служебните министри са или некомпетентни, или корумпета или луди, маскирани зад маската на новото и илюзията за по-добро бъдеще. Ако теглим чертата ще видим, че обещанията за бъдещето и клетвите към миналото са 100% за сметка на настоящето. В това правителство имам две лични фиксации като образ за неговата работа. Към приятел и към публичен образ когото харесвах. Първият е Стойчо Кацаров, който излъга безобразно и наклевети лекарите, които му спасиха живота. Вторият е Кирил Петков, който представи албанци и братя Домусчиеви за немски инвеститори в завод за глупави коли, който никога няма да тръгне. Чаровен фарфарон, който си изкарва хляба с измама – скъп и неефективен пробиотик от кокиче (не е по-различно от лечителките по кабеларките, но с лъскава опаковка), за да се продава по-добре. За министъра на финансите и неговата прекалено лична връзка с шефа на НАП, откраднал от държавата милион и половина, не ми се мисли. За шефката на кабинета на Бойко Рашков, която подаде оставка веднага след като американците обявиха Черепа в черен списък няма и да отварям дума. За Комитова, от която Радев е вдигнал ръце няколко седмици след назначението ѝ, и която за два месеца направи онова, което ГЕРБ  не можаха за година, едно – там е огромна щета. За другите също. Май само Янаки Стоилов стои хем професионално, хем почтено на този фон.

– Служебното правителство не само, че не изпълни заканата на Радев: Мутри, вън!, ами след усилната му работа, пряка подкрепа от президента и обмислена организация на изборите, помогна мутрите да вземат първото и второто място, а ДПС да остане основното крупие, което раздава картите в нагласена игра.

– Най-големият потрес за мен е безпрекословният слугинаж на Радев и неговите компаньонки от служебния кабинет пред американското посолство. Зрелищно и без задръжки. Дори без опит за лицемерие.

– Служебното правителство само затвърди убеждението, че в България алтернативата на статуквото е само по-лошо статукво.

Явор Дачков

Източник/ци: АФЕРА.БГ | НИЩО СРЕЩУ БОРИСОВ, ПРИМИТИВНА ПРОПАГАНДА, БЕЗПРЕКОСЛОВЕН СЛУГИНАЖ НА АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО. АЛТЕРНАТИВАТА НА СТАТУКВОТО Е САМО ПО-ЛОШО СТАТУКВО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!