Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ДПС скочи на САЩ: Да си приемат, каквито искат закони там. Но кой им позволява да ги пренасят в България

Явно санкциите "Магнитски", които изолират от световната финансова система лица, за които има данни, че участват в корупция, сериозно са стресирали ДПС.

Нов шамар от САЩ: България е евтина, но рискова и корумпирана

От партията на Доган открито скочиха на САЩ. 

ДПС ще внесе искане за изслушване на министрите на финансите и икономиката Асен Василев и Кирил Петков за списъците по закона "Магнитски". Това каза зам.-председателят на Движението Йордан Цонев в декларация от името на групата в парламента, предаде Стандарт.

"Къде в "Магнитски е принципът за невинност до доказване на противното? Къде са изнасянията на доказателства за вина, къде е защитата в това дамгосване? Нашите партньори от САЩ могат да си приемат, каквито искат закони. Нашето уважение към тях като партньори ще продължи и за в бъдеще.

Това е неотменима наша политика, но защо и кой позволява на българското правителство да пренася законодателство на Щатите на българска територия, след като то не е пренесено на европейската. Кой позволява това да се случи?

Ние няма да спрем. Следващата седмица ще внесем искане за изслушване на финансовия и икономическия министър за списъците, на каква основа са направени, въз основа на кой български закон и т.н. и т.н.?", каза още Йордан Цонев.

Източник/ци: Petel.bg - новини - ДПС скочи на САЩ: Да си приемат, каквито искат закони там. Но кой им позволява да ги пренасят в България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!