Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сачева, ГЕРБ, отряза вдигането на пенсиите: „Няма такива пари в България и няма такъв механизъм!...“

ГЕРБ не са съгласни с намерението на Мая Манолова за вдигане на пенсиите.

Прави се по такава формула, че точно най-ниските няма да бъдат преизчислени, коментира Деница Сачева

Идеята на Мая Манолова за преизчисляването на пенсиите е „див популизъм“. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ бившият социален министър Деница Сачева.

„Преизчисляването на пенсиите се прави по такава формула, че точно най-ниските пенсии няма да бъдат преизчислени“, обясни тя, предаде Флагман.

Според Манолова с около 30 процента по-високи пенсии може да има за всички пенсионери, с изключение на тези, които са се пенсионирали през последните 2 години.

„Няма такива пари в България и няма такъв механизъм, по който това може да се случи“, коментира Сачева.

Бойко пита пенсионерите дали са усетили добавките от 50 лева, като поясни, че като се върнат пак ще дават

По думите ѝ в заявената до момента от Станислав Трифонов програма има много притеснителни неща. Като пример посочи приватизацията на ББР, както и икономическата програма.

„Нека първо видим политиките, а след това и кои ще бъдат хората и тогава ще вземем решение какво ще правим по отношение на кабинет“, добави тя.

„Отричането на партия ГЕРБ означава да отричаш, че има хора, които харесват нашите политики, има хора, които гласуват за нас. Както виждате победата на ИТН не е толкова голяма спрямо избирателите, които са гласували за нас“, заяви Сачева.

„Не можем да се усещаме в изолация, при положение че една голяма част от политиките, които се провеждат, са политики, които ние сме правили. Всички съзнателно се опитват да заобикалят или да обръщат гръб на успехите, които имаме и което сме постигнали, като преиначават голяма част от фактологията“, добави тя. 

„Не може да се отрече, че запазихме 300 000 работни места и в момента програмата „60/40“ продължава. Планът за възстановяване и устойчивост, толкова бурно и шумно критикуван, се оказа, че по-скоро е надграден, отколкото тотално да бъде променян“, каза още бившият министър. 

Източник/ци: Petel.bg - новини - Сачева, ГЕРБ, отряза Мая Манолова за вдигането на пенсиите: Пари няма

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!