Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Хамид Хамид за обвинението, че ДПС прелива гласове на ИТН: „Ние преливаме гласове и на ГЕРБ, но виждам, че не им стигат“

Предполагам, че става дума за лека форма на инсолация. На село му казват слънчасване. Видях Борисов да ходи без шапка на жегата. Сигурно не е пил и достатъчно течности. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV Хамид Хамид от ДПС по повод твърденията на лидера на ГЕРБ, че на изборите на 11 юли ДПС са преливали гласове към „Има такъв народ“.

„Ние преливаме гласове и на ГЕРБ, но виждам, че не им стигат“, пошегува се той. 

„Сега сериозно - аз не знам някога да са водени разговори между ДПС и ИТН. Те си имат депутатите, ние си имаме парламентарна група - разговори може да водим в парламента“, добави депутатът. 

Припомняме, че на брифинг в края на миналата седмица лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини Движението за права и свободи в преливане на гласове към „Има такъв народ“. 

Хамид Хамид увери, че от ПГ на Движението за права и свободи ще участват активно в публични и широки дебати за съдебна реформа. 

„Редица партии искат съдебна реформа и ние ще участваме активно в дебатите за такава реформа. Само ще припомня, че ние също подкрепихме последната съдебна реформа, която бе инициирана от Христо Иванов. Главният прокурор е избран точно чрез реформата на Христо Иванов. Не искам да взимам отношение по темата за отстраняването на главния прокурор, защото това е намеса в работата на независимата съдебната власт. Решението ще се вземе от ВСС, което е независим орган и политиците не трябва да се бъркаме в тези работи“, каза той. 

„Евентуална подкрепа за кабинет на „Има такъв народ“ може да дойде, стига да видим на масата приоритетите им. Ако те съответстват на програмата на ДПС, да, бихме подкрепили такова правителство“, разкри той.  

„Имената нямат значение. Важни са приоритетите и целите. За нас основна цел е рестарт на държавността. Разбира се, изпълнителите на тези приоритети са важни и трябва да са добри“, обясни Хамид, като посочи за добро и подходящо лице вицепремиерът Атанас Пеканов. „Според мен този парламент ще излъчи правителство. Имам усещането, че този път ще се справим“, добави той. 

„Към момента не е актуално да искаме оставката на президента Румен Радев“, коментира още Хамид Хамид, който обаче не разкри дали ДПС ще го подкрепи на предстоящите президентски избори, или ще издигне свой кандидат.

Източник/ци: Хамид Хамид за обвинението, че ДПС прелива гласове на ИТН: Видях Борисов да ходи без шапка. Слънчасал е

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!