Георги Марков: Ще имаме раболепно правителство, командвано от американското посолство

Георги Марков пред БНР: Америка ще ни натисне да си свалим гащите пред Северна Македония и джендър идеологията! Изправени сме пред пандемия, с която няма да се справим и пред мигранстка вълна. Как ще изчегъртаме Иван Гешев без Велико Народно събрание!

"Това Народно събрание е обречено. България е обречена на политически хаос, безвремие, на политическа и институционална криза, която ще се отрази и ще донесе тежки икономически, социални и хуманитарни последици. Този парламент е първият в новата ни история, който априори не се ползва с обществено доверие от българските граждани".

Това каза пред БНР бившият депутат и бивш конституционен съдия Георги Марков.

Марков подчерта, че няма в историята на Европа и на България силно управление без стабилно парламентарно мнозинство, защото правителството е еманация на парламента, а не обратното.

"Трябва силно парламентарно мнозинство, за да има силно правителство. Ниската избирателна активност и калпавият избирателен закон пречат и за двете неща в България. Какво ще направи новото правителство в този силно разбит парламент?".

В предаването "12+4" Марков допълни:

"Никоя партия няма интерес да се отива сега на избори. Ние сме раболепна държава. Американското посолство няма да допусне да няма парламент. Ще имаме раболепно правителство, командвано от американското посолство".

Източник: epicenter.bg

Източник/ци: Георги Марков: Ще имаме раболепно правителство, командвано от американското посолство | glasove.com Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!