Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Арестуваха бившия шеф на ДАНС край Симитли, заедно с президентът на отбора на Борисов "Бистришките тигри"

Президентът на Витоша (Бистрица) - Бистришките тигри Сергей Ташков - Бейката е арестуван край село Сушица, област Симитли за бракониерство заедно с бившия шеф на ДАНС Димитър Георгиев, който бе уволнен от служебното правителство.

Бейката е смятан за един от приближените на Борисов. 

Борисов бе картотекиран и играеше в мачове на Бистришките тигри. 

По време на управлението на ГЕРБ Бистришките тигри печелиха не само на футбол.

Например, през 2013 г. бистришки тигър печели процедура за водния цикъл в Сопот, който е на стойност 35 милиона лева. Обединението „Сопот Конструкшън Груп“ грабва поръчката след натиск от бившия министър-председател. В консорциума, който строи, най-големия дял има фирмата „Интерпром“, в която е играещият президент на „Витоша“ (Бистрица) Сергей Ташков – Бейката.

През 2012 година стана ясно, че отборът на "Бистришките тигри" е летял с правителствения самолет "Еърбъс" до Варна, където е играл приятелски мач с участието на премиера Бойко Борисов.

Арестът е по сигнал за незаконен лов, а в един от автомобилите, с които се е придвижвала дружинката, е открит труп на диво прасе. Открити са и няколко ловни оръжия, както и голямо количество патрони, допълва БНР.

Новината беше потвърдена и от вътрешния министър Бойко Рашков пред bTV: "Тази нощ той (Георгиев - б.р.) заедно с един друг действащ служител от ДАНС в правната служба, както и още двама души, с два джипа и с убито диво прасе в една от колите са заловени да осъществяват нощен лов. По случая е образувано досъдебно производство, което се разследва от Окръжна следствена служба – Благоевград. Младият действащ служител от ДАНС е колега на Бойко Борисов в спортния клуб "Бистришки тигри", каза Рашков.

В края на май т.г. служебният кабинет предложи на президента Румен Радев да освободи от поста Георгиев. Премиерът Стефан Янев заяви, че Георгиев е вземал политически мотивирани решения.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Арестуван е президентът на отбора на Борисов "Бистришките тигри"

Арестуваха бившия шеф на ДАНС край Симитли, заедно с президента на "Бистришките тигри" | liberta.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!