Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лекар от „Пирогов” пред Narod.bg: Асен Балтов взимаше по 100 бона на месец! Купи умивалник за 14 000 и перде за 2000 лв. (вижте заплатата и на Коце Ботокса)

Изритването на Асен Балтов от шефския стол в „Пирогов” даде тласък на няколко събития, които белязаха седмицата – първо „спонтанни протести”, организирани, естествено, от него, които, обаче, повлякоха след себе си още разкрития за далаверите в спешния институт по негово време.

По този повод лекар от иначе реномираната болница, който не е клакьорите, които вият на умряло, че Балтов бил уволнен без никакъв повод, се свърза с Narod.bg, за да разкаже за още престъпления в спешното лечебно заведение.

„Иска да подчертая, че заплатата на проф. Асен Балтов не е малко над 70 хиляди лева, каквато наистина е официалната справка. Всъщност, милионерът в имоти лапаше по 100 000 лева на месец, които сумарно се събираха от странични възнаграждение в качеството му на изпълнителен директор на „Пирогов”, разкри скандално информаторът на Narod.bg.

„Заплатата, равна на поне 250 пенсии, обаче не му стига, затова се стигна до мнимите болни, с които се източваше Здравната каса и това го знаят всички, дето и днес протестираха в негова защита. Не стига това, ами се правеха хиляди „дребни” далаверки.

Например – „Пирогов” купи умивалник, достоен за кралския двор поне като цена – колосалните 14 000 лева. Парите от обществени поръчки не ги броим, там да се занимава прокуратурата. Но е срамно, че за пердета бяха осчетоводени като похарчени 2000 лева, при положение, че реалната им стойност бе 10 пъти по-ниска – само 200 лева”, не крие възмущението си медикът от „Пирогов”.

Той коментира нашата новина по-рано днес за заплатите на шефовете в големите държавни болници. Според него със заплата от 100 000 лева се е облажвал и нежният бивш здравен министър Костадин Ангелов – Коце Ботокса като изпълнителен директор на „Александровска болница”.

След него и потоп – Бойко го набута за министър, а той заряза лечебното заведение в пълен батак с над 70 милиона лева дългове.

Космическите 100 000 лева папкал и директорът на болница „Лозенец” Любомир Спасов, който бе изритан след разкритията за трафик на органи в бившата Правителствена болница.

Източник/ци: Лекар от „Пирогов” пред Narod.bg: Асен Балтов взимаше по 100 бона на месец! Купи умивалник за 14 000 и перде за 2000 лв. (вижте заплатата и на Коце Ботокса) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!