Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Доган не прие номинацията на тандема "Пеевски-Домусчиев", "ДБ" не подкрепи кабинет "Есте". Слави Трифонов връща мандата?!

Слави Трифонов оттегли Николай Василев като номинация за министър-председател, но ще се откаже ли от корпоративната формула след вечерите с Кирил Домусчиев в "Есте"?! 
 
Ахмед Доган не прие кандидатурата на тандема "Пеевски-Домусчиев" за премиер и просарайни медии стартираха атака срещу Николай Василев и Слави Трифонов. 
 
Делян Пеевски няма да се върне на бял кон с близкия до него Николай Василев, но може да го направи с още по-близкия Кирил Домусчиев, ако Слави Трифонов не се откаже от формулата "Есте" и правителството мине в парламента.
 
"Демократична България" не подкрепи предложеното от лидера на ИТН правителство, съставено по корпоративна формула след знаковите вечери на Слави Трифонов и Кирил Домусчиев в "Есте", ще гласува ли за кабинет по сарайна схема?!
 
Лидерът на ИТН заяви, че предложеният от него проекто кабинет не е на ДПС, че не е съставен в Сарая и явно е било така - офертата не бе приета.
 
Слави Трифонов даде заявка за диалог с "Демократична България" и ИСМВ за съставянето на кабинет. Ако се договорят и формулата бъде приемлива за Сарая, ДПС също ще гласува "за" и правителството ще мине в парламента. 
 
"Демократична България" и ИСМВ обаче ще настояват за позиции и "квоти", въпреки заявките, че не искат постове и "порции", а ДПС ще настоява за експертен кабинет, съставен по неговата схема за приоритети и политики.
 
Слави Трифонов обаче може да откаже да влезе в този сценарий и да върне мандата, за да не бъде атакуван, че са му наредили правителството в Сарая.
 
bgsniper.com 

Източник/ци: Доган не прие номинацията на тандема "Пеевски-Домусчиев", "ДБ" не подкрепи кабинет "Есте". Слави Трифонов връща мандата?!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!