Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бунт в ИТН! Депутати заплашили Слави Трифонов с напускане заради Николай Василев

Името на Василев буквално взривило хора като Ива Митева, Мика Зайкова, проф. Чорбанов, които категорично отказали да го подкрепят като министър-председател

Скандал тресе спечелилата изборите партия "Има такъв народ".

Изявени депутати с име в публичното пространство са заплашили Слави Трифонов с напускане на парламента, ако той внесе кандидатурата на Николай Василев за премиер, научи Епицентър.бг.

Това е причината тази вечер Трифонов изненадващо да обяви, че оттегля номинацията на Василев с мотива, че "Само за три дена върху него се изля огромна помия". Трифонов обяснява, че "медии и политици са нарочили Николай Василев за проводник на ДПС, твърдение, което няма нищо общо с истината".

Истината е, че икономическите зависимости на Василев и негативната оценка за него са причината за недоволството в ИТН срещу кандидатурата му, твърди сайтът.

Скандалът в ИТН се вихри от понеделник, когато Трифонов обяви проекто-правителство, начело с Василев, за което не е уведомил депутатите си.

Името на Василев буквално е взривило хора като Ива Митева, Мика Зайкова, проф. Чорбанов, които категорично са отказали да го подкрепят в парламента. За тях Василев бил пример на задкусилие и търгашество в политиката.

Това принудило Трифонов бързо да вземе решение за оттегляне на Василев.

Кой ще е новият номиниран от него премиер, никой не знаел. Както и не се знае какви рокади ще прави Трифонов в проекто-кабинета си и защо.

Някои политици от други партии се надяваха, че отказът от номинацията на Василев е знак за промяна в курса на поведението на Трифонов, продиктуван от осмисляне на политиката като територия за диалог, но това не е така. Страхът от разпад на групата и опасност от раздяла с публично известните имена като бъдещи депутати е причината Трифонов да се раздели с Василев, пише Епицентър.

Лидерът на ИТН не е водил разговори с никой от лидерите на т.нар. партии на протеста за бъдещите си намерения като мандатоносител.

Източник/ци: Бунт в ИТН! Депутати заплашили Слави Трифонов с напускане заради Николай Василев - ᐉ Новини от Fakti.bg - България | ФАКТИ.БГ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!