Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Американците, а не Доган и Радев, дърпат конците на проекта ИТН. Слави Трифонов предложи антируски кабинет

Не се потвърждава конспиративната теория за задкулисието - "Доган дърпа конците на проекта ИТН".
 
Ако беше вярна, падишахът в Сарая щеше да подреди ИТН, ИСМВ и ДПС в кабинет на малцинството.
 
Слави Трифонов предложи 100% проамерикански, антируски кабинет. Ако Доган го беше редил, щеше да има геополитически баланс.
 
Ако президентът Румен Радев дърпаше конците на ИТН, кадровиците му щяха да пласират негови проксита в проектокабинета.
 
Американците, а не Доган и Радев, дърпат конците на проекта ИТН. Предложеното от Слави Трифонов правителство е проамериканско дори повече от служебния кабинет, в който има ярки русофили.
 
Слави Трифонов предложи антируски кабинет, изненадващо е, че уж антипутинистите в "Демократична България" не го подкрепят.
 
Това потвърждава тезата, че не геополитическите схеми, а офертите за министерски кресла са решаващи за подкрепата.
 
Лидерът на ИТН не предложи нищо на ИСМВ, "Демократична България" и БСП и те обявиха, че няма да гласуват за проектокабинета.
 
ДПС поне получи своята формула - "експертно правителство", но това е само част от формулата на Сарая, според която експертният кабинет трябва да бъде подкрепен от политически сили в парламента, които да изработят политики по национални приоритети.
 
Слави Трифонов обяви своите приоритети и не предложи обсъждане и изработване на политики на БСП, ДПС, ИСМВ и "Демократична България".
 
Така че "дърпане на конците от Сарая" очевидно няма. Формулата е "Слави Трифонов" - "Аз предлагам, вие подкрепяйте, ако искате".
 
Лидерът на ИТН очевидно играе "ва банк" по сценария - "Избори до дупка, докато получа мнозинство". Което няма как да се случи - на следващите предсрочни избори ИТН дори може да загуби позиции.
 
Играта на Слави Трифонов обаче се вписва в сценария на американците - да намалят влиянието на "путиниста" Бойко Борисов и с паритета между партията му и проамериканския проект ИТН да "американизират" ГЕРБ с Даниел Митов и Томислав Дончев.
 
Борисов има два хода - да подкрепи антируския проектокабинет на ИТН под патронажа на "янките", но така може да потопи ГЕРБ, или да вкара ИТН в схема с ДПС, което да даде рамо на Слави Трифонов при гласуването в парламента и така на следващия предсрочен вот партията му да бъде пометена като уж "сараен проект".
 
bgsniper.com

Източник/ци: Американците, а не Доган и Радев, дърпат конците на проекта ИТН. Слави Трифонов предложи антируски кабинет

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!