Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Никак не е случайно, че Слави постави приватизацията на ББР като топ цел на неговото управление

Никак не е случайно, че Слави постави приватизацията на ББР като топ цел на неговото управление. Идеалният начин да се заметат следите на милиардите получени от олигарсите на Доган. Пито платено. Държавата лош стопанин и..... ние целокупно пием студена вода.

ББР първо да си върне кредитите от приближението на Доган, след това да се мисли за ролята и мястото и. Имаме нужда от насърчителна банка. Егати логиката - разкриха ни зулумите в ББР, да я приключим. След това като при БТК - ще я купим с парите от невърнатите кредити от банката и ще я продадем. Спас Русевите номера.

Тарикати. Поредните.

Похарчиха Слави без време. Но е факт, че взриви и без това виртуалното, по-скоро пожелателно, отколкото реално единство сред партиите на протеста.

Очаквайте ново появяване - на добрия, сговорчивия Трифонов.

Илиан Василев, Facebook

Допълнителен важен нюанс към вчерашния анализ на "кабинета" на Слави, ролята му на мост между президента Радев и Ахмед Доган. Моите източници спорят дали това е надпревара/битка или договорка, точно както Доган правеше с Борисов - кабинета да има Х министри на Радев /силовите/, и У министри на Доган /икономика и финанси/. Премиерът е на Доган, като гарантира автономност на Радев в сферата на сигурност и отбрана. За това и няма място за Кирил Петков и Асен Василев, те не са на Доган.

Това е опит на "сараите", които олицетворяват и библиотекари, и олигарси и партийни номенклатури/ДС, да контролират и президента преди изборите.

Радев иска да бъде преизбран и това е моментът на уязвимост и зависимост, който Доган използва. Слави с тези 60 депутата не може да бъде силната фигура. Борисов с два пъти повече депутати не можа.

Този план на Доган и Слави /който успешно замества Пеевски и Борисов едновременно - Борисов защото е партиен лидер, Пеевски защото не е видим/ трудно ще успее в този си вид. Хората са настръхнали, недоверчиви, нетолерантни към Доган, който вече няма лукса на фасадата Пеевски, който убираше недоволството като гръмоотвод.

Твърдят, че Ахмед Доган е успял да се договори с Радев. Възможно е. Но е самоубийствено за президента, защото ще стане поредния "употребен" - след Сакскобурготски, Борисов, Пеевски.

Тези, които ме убеждават в гениалността на вчерашния ход на Слави, нещо много бъркат - няма толкова силни карти за да играе този ход и да блокира като шокира. Прекалено рано се помисли за незаобиколим. Вместо да печели доверие и да си усилва базата, той поиска да играе "ва банк" и да кешира 20 годишна телевизионна популярност и роля в политическия процес, каквато няма. Доган може да му осигури власт на кабинета през задкулисието - държи и Борисов и ДПС, но това и целувката на смъртта. Така ИТН ще приключи още преди да е стартирала като проект, а ДБ и ИМВ ще продължат битката. За това правилно ДБ не реагира.

Постоянно напомням - битката за демонтаж на задкулисието не свършва нито с Гешев, нито с Борисов - Доган е епицентърът. Христо Иванов правилно се ориентира към битка с Боса на мафията. За това Доган през Слави се стреми да изолира ДБ и протестните партии.

Гледайте на Николай Василев като на поредния Орешарски.

Има една част от уравнението, което Слави и Доган не владеят - и това са протестите. Трифонов никога не е бил част от протеста и той може да се обърне срещу него.

За това е важно да имаме независими и свободни медии. Защото е ясно че централните са пленени.

Илиан Василев, Facebook

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!