Осман Октай: Трифонов отвори широко вратите на следващи предсрочни избори

Виждаме нестандартен ход на една политическа формация. Този ход на Слави Трифонов отваря широко вратите на следващи предсрочни парламентарни избори. Той постави на колене дори старта на новия парламент, опитвайки се да се измъкне от политическата отговорност, с която е натоварена ИТН като първа политическа сила. Това каза пред БНР Осман Октай, политически анализатор, в миналото сочен за дясна ръка на Ахмед Доган.

Според него, ако Слави Трифонов е имал сериозно намерение да носи политическа отговорност, подходът е трябвало да е съвсем друг.

„Много пъти съм казвал, че след Пеевски, че след Борисов задкулисието ще подготви нов политически проект чрез протестите. Натам отиват нещата. Осъзнавайки в каква ситуация е изпаднал, Слави Трифонов търси елегантен изход от тези зависимости. Побеждавайки ГЕРБ, слагайки на масата програма, представяйки хора, сред които прозират хора от НДСВ, предварително казва - "изпълних си ангажимента пред вас, други не подкрепиха този политически проект". Както избяга да стане народен представител, сега ще избяга от създадения от него политически проект. От днес той слага кръст на политическия проект“.

„Слави носи много голяма политическа отговорност пред избирателите. Единственото полезно нещо, което направи задкулисието с него, е, че детронираха пак техния човек Бойко Борисов и го свалиха от власт“.

Анализаторът прогнозира, че служебното правителство ще продължи да работи и президентът ще има още по-голяма цена като лидер.

„Върху него ще падне цялата отговорност върху стабилността на държавата“.

Според него на дневен ред ще дойде дебатът за президентско управление на страната.

Защо така бе, къде се объркаха нещата...
колаж: Беловски May be an image of 8 people, people sitting and people standing
Колажи и карикатури - Posts | Facebook

Източник/ци: Осман Октай: Трифонов отвори широко вратите на следващи предсрочни избори

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!