Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Слави Диксън или Джо Трифонов?

По-малко от месец измина, откакто едно младо, безбрадо англичанче на име Джоузеф Диксън пристигна на „Герена“ с ферари под наем, изпи осем литра минерална вода, обеща да превърне Подуяне в Рияд, автогара „Пирдоп“ – в Бурдж Ал Араб, кестените по „Тодорини Кукли“ – в палми и тумбака на Ники Михайлов – в плочките на Кристиано Роналдо. След това мина през клозета на летище „София“ да се отърве от излишните течности и се изнесе яко дим, за да не се появи никога повече. Изпари се като Гео Милев в мъглива майска утрин през 1925 г. Като влог в КТБ. Като наградата на тризначките от „Биг Брадър“.

В понеделник един не толкова млад и безкосмест българин на има Станислав Трифонов се появи с червено ферари от едноименното си парче и започна с добре школувания си в ориенталските извивки бас да ги ръси същите като Джо Диксън. Обеща детски градини за малките и безплатни албуми на „Ку-ку Бенд“ за големите, дигитализация и мастурбация, полети в космоса и полети на мисълта, хеликоптери за болните и еврозона за сакатите. Страхувам се, че и той ще трябва скоро да бяга бързо като Джо. А ще му е трудно, защото едва успява да седи на диван. Или поне така твърди някакъв журналист от „Монд“, ако Тошко Йорданов още не му е приложил Крумовите закони и не му е резнал ръчичките.

Мисля си, ако се абстрахирате от карикатурното му шкембе, сикаджийските корени и путинистката душа, май чичо ви Венцислав Стефанов ще излезе мъдрец №1 на нацията. С аграрна откровеност устата му ръси простичко и вулгарно най-големите истини не само за футбола, а и за обществения ни живот. Не е случайно, че в началото на „Аферата Диксън“ именно той каза, че британчето, доведено от рушителя на Колизеуми Благой Георгиев, е такова смешно менте, че Джо и Джизъса след броени дни ще се чудят къде да се скрият от народната любов. „Ми че тя Русата Златка е по-богата от тях, тия двамата нямат три лева общо“, обобщи Венци.

За съжаление се опасявам, че думите му с пълна сила важат за Слави, Тошко, Филип, Драго и останалите представители на първата политическа сила у нас – „Има такъв народ“, само че у тях липсите не са във фискално отношение, а в интелектуален и управленски потенциал, което както и да го гледаш, е доста по-зле. А предложението на Дългия за правителство е като 3Д модела на Джо Диксън за новия изглед на стадион „Герена“, след като той инвестира в него 242 000 000. Едното беше някаква нескопосана анимация, взета от безплатен сайт за неуспели проектанти и студенти по архитектура.

Програмата на Слави пък е някаква сбирщина от въжделенията на обикновения, вмирисан на лук неудачник, дочути на сергията за марули на пазара, или копирани от лошо модериран форум на недоклатени БГ-мами. Зер, те сценаристите са свикнали да си преписват скечовете от фейсбук, та една управленски проект ли ще им се опре?

Построяване на необходимия брой детски градини, независимо дали са 50, 60 или 100, „колкото трябва, толкова“, вика Слави. Вдигаме детска болница – където дойде – там. Концесионираме строежа на всички магистрали – на когото може, или на който иска. Изкореняваме порочните практики в осъществяването на обществените поръчки – както можем и когато решим. Даваме 49% от скандалната ББР на стратегически инвеститор - ако има и ако е навит.

Ей, проектът на Джо Диксън за превръщане на Подуяне в късче от Саудитска Арабия звучеше по-сериозен и по-изпипан. А му се вързаха само Наско Сираков, Борис Касабов и три дузини отчаяни левскари. А на Трифонов му хванаха вяра 650 000 човека. Браво, друго си е ферарито да си е твое, а не да е взето под наем.

Автор: Евгени Чертовенски

Слави Диксън или Джо Трифонов?

Източник/ци: Слави Диксън или Джо Трифонов? - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!