Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кандидат-депутат на "Изправи се! Мутри вън!" е човекът, разследван за търговия с гласове

Човек на "Изправи се! Мутри вън!" е кандидат-депутатът, чиито имунитет е поискан от Иван Гешев заради разследване, свързано с покупката на гласове, съобщи eurocom.bg.

От прокуратурата съобщават, че кандидат-депутат с инициалите Ц. Г. в е дал на четири лица от село Маринка, община Бургас, имотна облага с цел да гласуват в полза на определен кандидат и определена коалиция.

Проверка в регистрите показва, че кандидатът Цветелин Георгиев от Изправи се! Мутри вън! единствен отговаря на описаното от държавното обвинение.

Междувременно нови проверки в офиси на фирми за бързи кредити, заложни къщи и частни домове в котелското село Градец, са извършили полицейски екипи от Сливен със съдействието на Зонално жандармерийско управление – Бургас. Акцията там продължава втори ден, като се разпитват лица от намерени списъци.

В прокуратурите на територията на страната за последните 24 часа са образувани 5 нови досъдебни производства, свързани с нарушения на изборния процес. Общият им брой вече е 29, съобщиха от Прокуратурата.

Образувани са и 55 нови преписки, като общият им брой вече е 277.  Същите са по постъпили сигнали от граждани, ДАНС и органите на МВР, съдържащи данни за нарушение на политическите права на гражданите.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Кандидат-депутат на "Изправи се! Мутри вън!" е човекът, разследван за търговия с гласове

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!