Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Главният прокурор прикрива източване на „Терем“ – Варна в полза на МРО за предните парламентарни избори!

От двайсетина дни на бюрото на Главния прокурор има сигнал, подкрепен с факти, как “ТЕРЕМ–КРЗ ФЛОТСКИ АРСЕНАЛ – ВАРНА” е източван с крупни суми в полза на ВМРО за отминалите парламентарни избори на 4 април т.г., разкри АФЕРА от свои брилянти източници в Министерството на отбраната.

„ТЕРЕМ–КРЗ ФЛОТСКИ АРСЕНАЛ – ВАРНА“ е завод със статут на пристанище със специално предназначение и е под шапката на Министерството на отбраната.

В сайта на „ТЕРЕМ–КРЗ ФЛОТСКИ АРСЕНАЛ – ВАРНА“ е написано, че мотото им е: „Ние предлагаме повече от ремонт – ние предлагаме сигурност!”.

За кого обаче предлагат „сигурност“?!

Чувствителна информация е постъпила до главния прокурор Иван Гешев преди двайсетина дни, която сочи, че на предните избори от 4 април т.г., секретарят на ВМРО – Варна е поискал от шефа на ТЕРЕМ – Варна да бъде финансирано изработване на значки и рекламни материали за ВМРО, чрез рекламна агенция „Делис ООД“. На практика военния ТЕРЕМ е плащал рекламните масрафи на ВМРО за изборната кампания.

Освен това две ромски фирми – „Паунка 60“ ЕООД и „Арди 69“ ЕООД със собственик Димчо Димов многократно са финансирани от ТЕРЕМ – ВАРНА с по 550 000 лв., без обществени поръчки. Открити са дублирани плащания и множество нарушения, а с тези пари, източвани от ТЕРЕМ – Варна, се е финансирала ВМРО.

Главният прокурор не е предприел нищо по този сигнал, въпреки че това е тежко безобразие, при което военен завод е източван в полза на политическа партия, чийто лидер пък по това време е и министър на отбраната.

Afera.bg

Източник/ци: АФЕРА.БГ | ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ПРИКРИВА ИЗТОЧВАНЕ НА „ТЕРЕМ“ – ВАРНА В ПОЛЗА НА ВМРО ЗА ПРЕДНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!