Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Татяна Дончева: ГЕРБ и Бойко Борисов вият като линейки! А дори не са си прикривали грабежите!

Съветникът на държавния глава Пламен Узунов, забъркал се в пореден скандал, е смъртна заплаха за президента Румен Радев – незабавно трябва да бъде изметен

Татяна Дончева, лидер на „Движение 21“ смля с безпощадния си анализ разкритията за милиардните грабежи на хунтата на Бойко Борисов от служебното правителство. Толкова са нагли, толкова са си въобрязявали, че ще са вечно на власт, че дори не са си прикривали следите. Сега вият като линейки, коментира тя в предаването „Денят“ на Веселин Дремджиев по ТВ1.

Българската общественост чу за безбройните шокиращи разкрития на повечето от министрите в правителството на Стефан Янев. Татяна Дончева обаче каза, че е била

шокирана най-много от скандал,

минал по-приглушено на фона на останалите. А именно, проверката на регионалния министър архитект Виолета Комитова. Тя направила лично инспекция на фирма, получила милиони за години напред за ремонт на автомагистрала „Химус“. „Строили й на паркинг едни багерчета, едни тракторчета. И какво се оказало? Взели са милионите, а още нямат дори  разрешение за строеж“. Навсякъде гнило, навсякъде пръскане безразсъдно на народна пара.

Едно от най-важните неща, които тя каза е, че има начини и механизми да се върне заграбеното от шайката на Бойко Борисов на държавата. Тези фирми имат имущество, имат сметки, каза тя.

Къде са парите, дадени на Стъпки?

Същото се отнася и за парите, налети в спорта. Дончева призова да се провери къде са отишли парите, дадени от бившия спортен министър Красен Кралев на Стъки, казва тя. И още много далавери има за разравяне в спорта, каза Татяна Дончева.

Помолена за коментар на поредния скандал, в който се забърка президентският съветник Пламен Узунов, Дончева бе категорична: Този човек е смъртна заплаха за президента Румен Радев. Един път, втори, път, трети път –

той все се забърква в някакъв филм.

Няма никакво значение какво има в плика, подарен му от Петко Петков. От значение е е обаче, че славата на Петков е повече от нелицеприятна. И това, че не работи вече в митниците, не означава, че си е изчистил репутацията.

Източник/ци: Татяна Дончева: ГЕРБ и Бойко Борисов вият като линейки! А дори не са си прикривали грабежите! | Тема 21

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!