Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мата Хари в панталони: Делян Добрев гепил видеото на Пламен Узунов, като излъгал, че е ченге от Шесто РПУ

Хасковският гербопитек Делян Добрев е същинска Мата Хари в панталони! Бившият министър на хунтата излъгал, че е полицай от Шесто РПУ, за да гепи записите на срещата между Пламен Узунов и Петко Петков в софийската пицария „Виктория”, научи Narod.bg.

Записът от срещата между секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Узунов и бившия шеф на столичната митница Петков, е бил предоставен на хора, представили се за ченгета от Шесто районно полицейско управление, които работели по сигнал за престъпление.

Това обясни пред „Дневник“ собственикът на верига ресторанти „Виктория“ Георги Илиев. Именно в едно от заведенията – това на бул. „България“, в близост до Околовръстното шосве, се е състояла срещата на 19-и май между Узунов и Петков.

Кадри от нея бяха публикувани от сайта „Афера“ на 11 юни вечерта. За това, че срещата е била там потвърди самият Илиев.

Записите, заснети от камерите в заведение, показват как двамата сядат на една маса, оставят си телефоните на близкия бар, а към края на разговора, Петков дава на Узунов торба.

Кадрите станаха повод за интерпретации по много въпроси. Срещата беше потвърдена от Петков, който я определи като лична и между стари приятели.

Засега Узунов не е коментирал, а президентът Румен Радев нарече случая „поредната интрига“, разпространена с „ченгеджийски похвати“.

Самият Петков обясни пред Би Ти Ви, че в торбата е имало ром и пури – подарък за Узунов, с когото били приятели и той му е помогнал с контакт за операция за трансплантация на черен дроб“.

Бившият премиер от СИК Бойко Борисов коментира случая като заяви, че в торбата е имало пратка за президента Радев.

Във вторник (15 юни) заместник-министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов заяви в Шумен, че засега няма назначена проверка на кадрите.

„Обади ми се човек, който се представи за полицай, каза че има престъпление – опит за грабеж на кола и хората са били в заведението.

Искаха да видят записите от видеокамерите. Аз се обадих на управителя и го предупредих, че ще дойдат полицаи да им предостави записите. Те са дошли и са свалили записите. Това се е случвало и друг път, защото сме имали джебчииски кражби“, обясни Георги Илиев пред „Дневник“.

„Измамиха ни, както правят телефонните измамници. Това е удар, измама“, твърди той. По думите му се е водил от това да защити клиентите си, но всъщност е бил подведен. Петко Петков бил редовен клиент в заведението му, каза още Илиев.

Пред него полицаите се представят като служители на Шесто районно полицейско управление, но по думите му от камерите, които са записали и тяхното идване, те не приличат на полицаи, установил Илиев след изтичането на записите. Той не пожела да коментира повече. „Дневник“ изпрати въпроси до МВР по случая.

Бившият депутат от ГЕРБ Делян Добрев на съседната маса

Междувременно във вторник 15 юни, Петко Петков също разпространи видеозаписи и писмо до медиите. На тях се вижда, че той купува ром и пури и ги слага в торба, която прилича на тази, която дава на Узунов при срещата им.

„През последните дни съм подложен на изключително недостойна кампания, която очерня моето име. Смятам, че е нередно в медиите да се тиражират непроверени факти, които са внушени единствено от политическа корист.

Изобщо нямаше да се занимавам с този поръчков сценарий, ако ставаше въпрос само за мен, но е очевидно, че истинската атака е срещу президентството на България“, започва обръщението си Петков.

Той призовава медиите да дадат глас на истината и на фактите и отново обяснява повода за срещата: „Преди време помолих г-н Узунов за помощ, тъй като се нуждаех от трансплантация на черен дроб. Същият ме свърза с наш сънародник в чужбина, който ме насочи към клиника в Швейцария, в която ми бе извършена животоспасяваща операция.

В знак на чисто човешка благодарност на 19 май се срещнах с г-н Узунов в столичен ресторант. Нито г-н Узунов, нито аз имахме притеснение да се срещнем публично в този ресторант, още повече, че на съседна маса седеше депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

Малко преди това посетих магазин за алкохол, където избрах чисто мъжки подарък – бутилка ром и пури, които продавачът постави в познатата на цяла България торбичка, благодарение на вас – медиите“, пише още Петков. По думите му той може да предостави касов бон от покупката.

„Каквото е трябвало да кажа, съм го казал. Делян Добрев влезе и отиде в лявата част на заведението“, коментира още Петков. Попитан дали свързва Добрев с изтичането на записите, той заяви, че е казал всичко, което има в обръщението си към медиите, но че има притеснения, защото записите стават публични, след засечката с Добрев в ресторанта.

Баце е доволен от хитростта на хасковския зевзек Делян Добрев

Източник/ци: Мата Хари в панталони: Делян Добрев гепил видеото на Пламен Узунов, като излъгал, че е ченге от Шесто РПУ - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!