Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Още язовири глътнали милиони за чекмеджето на Бойко Борисов: "Работа, работа, работа!" "Ама ги изработих, а? С 200!"*

Още два язовира бяха осветлени като ями, в които са потънали милиони левове, преди да стигнат до прословутото чекмедже на Бойко Борисов, пише Narod.bg.

Критият повече от две години ремонт на над 400 язовира в "критично състояние" от правителството на ГЕРБ се оказа безстопанственост и злоупотреби за милиони левове. Това е показала проверката на първите три от списъка с приключил ремонт на 10 обекта, съобщи министърът на икономиката Кирил Петков.

631 млн.лв. прелети на 6 частни фирми за язовирите без конкурси, от 414 само 10 водоема са готови

Инспекцията на водоемите е направена лично от него и установила празни и затревени водоеми в полето, двойно до петорно завишени цени на изпълняваните дейности.

"Това за мен е равнозначно на безстопанственост", каза Кирил Петков. Той допълни, че ще продължи и с останалите завършени по документи обекти. Най-вероятно е и те да се окажат, че са празни и затревени.


Язовир "Пазар дере" Сн. Министерство на икономиката

Министър Петков отговори на ГЕРБ: Освен че съм изпуснал три язовира, съм ги и затревил ли?


Язовир "Злати войвода 3" Сн. Министерство на икономиката


Язовир "Злати войвода 4" Сн. Министерство на икономиката
Ремонтът на язовирите – безстопанственост за 630 млн. лв. - Mediapool.bg

.
служебният министър на икономиката Кирил Петков
Източник: БГНЕС

Ако не бяха трагични обвиненията, щяха да са смешни. Както виждаме, освен че съм изпуснал и трите язовира, съм ги и затревил. Така министърът на икономиката Кирил Петков отхвърли обвиненията на ГЕРБ, че инспектираните от него язовири са били изпуснати дни преди да ги посети. По думите му проблемът с язовирите е систематичен.
„Тази събота и неделя посетих още 2 язовира - 3 от общо 10-те завършени – язовир „Пазар дере“, както и „Злати войвода“ 3 и 4. Те са празни, въпреки че са отчетени като завършени към 31 декември миналата година. По закон те не могат да бъдат завирявани“, съобщи министър Кирил Петков. Според него става въпрос за безстопанственост, тъй като протоколите не са завършени. 

2,350 млн. лева струва ремонтът на „Пазар дере“, 1,913 млн. струва този на двата водоема – „Злати войвода“ 3 и 4.

„Транспортните разходи са едни и същи, въпреки че става въпрос за различни области - Сливен и Ловеч. - 1,16 лв. за превозване на земна маса на тон на километър, 5 пъти по-скъпо от пазарната цена“, каза Петков. 

„Още днес ще поискам държавната консолидационна компания да ми обясни защо 6 месеца не е предала тези три язовира за експлоатация. За мен това е равно на безстопанственост. Второ – защо цените са на тези високи нива – това е 100 лева на куб. м. бетон над пазарната и 5 пъти за превоз“, категоричен бе министърът. 

„Ще вкараме Агенцията за държавна финансова инспекция да ги провери и трите язовира. По-важното за мен е те да влязат в експлоатация“, добави Петков. 

„Всеки договор ще преминава през комисия за контрол към Министерството на икономиката“, каза още той. 

През уикенда министър Петков разкри гигански далавери и при ремонтите на язовири, за които са платени половин милиард лева от бюджета. 

Реакцията на ГЕРБ не закъсня. Определиха скандалното разкритие за „Пазар дере“ като… „комедиен скеч“.

„Комедиен скеч“ – така бившият министър на икономиката Лъчезар Борисов от кабинета „Борисов 3“ нарече скандалните разкрития, които вчера настоящият икономически министър Кирил Петков направи за язовир „Пазар дере” до Ловеч. Рано тази сутрин по bTV Борисов влезе в отбранителна позиция, като започна с обяснения и опровержения на обвиненията, отправени от Петков.

* Заглавие на Dim

.
служебният министър на икономиката Кирил Петков
Източник: БГНЕС

Източник/ци: Министър Петков отговори на ГЕРБ: Освен че съм изпуснал три язовира, съм ги и затревил ли?

Много станаха! Още два язовира глътнали милиони за чекмеджето на Бойко Борисов - Narod.bg

Ремонтът на язовирите – безстопанственост за 630 млн. лв. - Mediapool.bg

„Крадецът вика: „Дръжте крадеца!“ За ГЕРБ скандалното разкритие за „Пазар дере“ било… „комедиен скеч“

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!