Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Карадайъ при Ердоган: Турция е нашата родина – Ердоган поиска от ДПС по-голям успех на изборите на 11 юли

Прелюбопитна е реакцията на ДПС и особено думите на лидера Карадайъ при визитата му при Ердоган. 

В събота Карадайъ, заместникът му Ахмед Ахмедов и евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк са се срещнали и с турския президент Реджеп Ердоган. Приемът се е състоял в имението “Вахдеттин” в Истанбул, но без медии, съобщиха от пресцентъра на партията.

Борбата ни е да защитим турската си идентичност, казал Карадайъ пред Шентоп, цитиран от Анадолската агенция, предаде "24 часа".

Това е заявил лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ при срещата си с председателя на турския парламент Мустафа Шентоп, съобщи Анадолската агенция.

Той напомнил, че предците му са дошли от Турция преди 100-150 г. 

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пред президента на Турция Ердоган: "Турция е нашата родина!".
А така! Да регистрирате ДПС в Турция и да участвате на изборите там, да ви вкара Ердоган по затворите!
Щом за уж българска партия Родината е Турция, да бъде изключена от ЦИК и да не участва на изборите у нас на 11 юли.
Изказването на Карадайъ е национално предателство и застрашава националната сигурност на България, Гешев! - Stoyan Tonchev

“Това е нашата земя. Ние не сме емигранти там (в България - б.р.). Турция е нашата родина. Останали сме там след Османската империя. Борбата ни е да защитим турската си идентичност. Да защитаваме езика си, религията и традициите си”, допълнил Карадайъ.

Тези, които са турци и членове на българския парламент, не служеха на турците, а на собствената си партия. Те не могат да защитават правата на турците. Единствената философия на националистите е враждебността срещу турците, допълнил още той. Пред шефа на турския парламент Карадайъ подчертал и че у нас агитацията на чужд език е забранена със закон, а държавата не им помагала в раздаването на турски учебници в училищата. “За съжаление, в България има двоен стандарт спрямо турците”, казал Карадайъ.

Валентин Хаджийски: ДПС търси да се скрие от САЩ под крилото на Ердоган, но е сбъркало адреса

Повече в https://www.24chasa.bg/novini/article/9861222

Партията на Ердоган поиска от ДПС по-голям успех на изборите на 11 юли

Партията на справедливостта и развитието, ръководена от турския президент Реджеп Тайип Ердоган, очаква от ДПС "по-голям успех на насрочените за 11 юли избори". Това съобщи турското държавно радио като се позова на заместник-председателя на Партията на справедливостта и развитието Нуман Куртулмуш.

Делегацията на ДПС се срещна с Ердоган в събота 

Радиото цитира и следното изказване на Куртулмуш след срещата му с председателя на ДПС Мустафа Карадайъ: "Турците в България, които са част от нашата нация, всъщност изпълняват ролята на цимент, който осигурява спояването на отношенията между България и Турция. Като цяло ние водим добри отношения с България и досега продължаваме да работим без никакви проблеми."

Куртулмуш е казал, че "балканската политика на Турция се основава на мира, че има голям принос за Балканите и че по всеки повод се водят дейности в интензивен контакт с всички балкански държави".

В събота президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган прие делегация на ДПС, водена от Мустафа Карадайъ.

Срещата в имението "Вахдеттин" в Ченгелкьой "при закрити за пресата врати", съобщава още турското държавно радио. 

Източник: OFFNews.bg

Източник/ци: Petel.bg - новини - Карадайъ при Ердоган: Турция е нашата родина

Партията на Ердоган поиска от ДПС по-голям успех на изборите на 11 юли | glasove.com Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!