Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Юлий Москов за европейската прокуратура на Кьовеши: Глупости на търкалета! Нищо няма да стане

Кьовеши не е прокурор на европейските държави, тя не е и началник на прокурорите на страните в ЕС, тя не може да им разпорежда какво да правят. Това каза по повод старта на работата на европейската прокуратура журналистът Юлий Москов в предаването „Пресечна точка” по Нова телевизия. Той беше крайно скептичен, че нещо ще се промени вследствие появата на новия орган на ЕС.  „Глупости на търкалета. Нищо няма да стане пак”, коментира той.

Той каза също, че дори делегираните прокурори, които са подчинени на Кьовеши, да разпоредят разследване на злоупотреби с европейски средства, те ще се извършат от същите български органи като досега. А дори и да бъдат повдигнати обвинения, те ще влязат в българския съд.

Хората, които се занимават със злоупотреби с европейски средства, са толкова подготвени, че да ги хванеш е като да хванеш мишка в движение, каза още Москов. „Не забравяйте, корупцията е нещо много лошо, само ако аз не участвам”, пошегува се журналистът.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Юлий Москов за европейската прокуратура на Кьовеши: Глупости на търкалета! Нищо няма да стане

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!