Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Правна лудост: Новият изпълнителен директор на НАП Румен Спецов е бил съдружник и управител в дружество с данъчни задължения за над 1 милион лева

Преди няколко седмици излезе информацията, че новият изпълнителен директор на НАП Румен Спецов е бил съдружник и управител в дружество с данъчни задължения за над 1 милион лева.

Тогава от НАП и Министерство на финансите обявиха, че тези данъчни задължения са възникнали, след като Румен Спецов не е бил част от дружеството.

Проверка в Търговски регистър и бюлетина по чл. 32 от ДОПК обаче показва, че новият шеф на НАП е продал дяловете си в началото на април 2016 г. (07.04.2016 г.), докато от НАП са издали Ревизионен акт на дружеството само след два месеца (17.06.2016 г.)

Процедурата по ревизия изисква на дружеството първо да бъде издаден Ревизионен доклад, който би трябвало да е връчен на Румен Спецов, докато все още е собственик и управител на "ГРАНЕКС ТРЕЙДЪР" ЕООД.

Или казано по-просто - Ревизионният акт, с който са установени данъчни задължения на дружеството е за периода, в който новият шеф на НАП е бил управител и съдружник в дружеството. Усещайки, че ще му се наложи да плаща милионни данъчни задължения Румен Спецов в последния момент е продал фирмата си на Данаил Иванов Николов - сламено лице, играещо ролята на "професионален длъжник" в десетки дружества, който е и рецидивист с 4 присъди и 50 дела за кражби и е изтърпявал наказание лишаване от свобода преди това.

#ПравнаЛудостПита:

1. Ще оповести ли Националната агенция по приходите Ревизионен акт №Р-22221015006486-091-001/17.06.2016 г., от който да разберем за кой данъчен период и в какъв размер са данъчните задължения?

2. Ще обясни ли публично новият изпълнителен директор на НАП г-н Румен Спецов на какъв принцип е избрал лицето Данаил Иванов Николов за купувач на своето дружество?

Правна лудост - Posts | Facebook

May be an image of 1 person and text that says 'софия териториална дирекция съобщение за връчване по чл.32 от допк до ранекс трейдър еик зтр/булстат 202283606 адрес кореспонденция р.софия, представлявано столична, област софия, ул.цветна градина данаил николов община столична област софия, ул. цветна радина №12, уведомяваме офис софия, следва ace явите 14-дневен срок ирина алексова ревизионен случай, бъде/ат приложен/и поставяне настоящото съобщениев инспектор риходите връчване 06.2016. посочения срок, соф чл.32 редовно връчен/и. допк дата поставяне: 15.07 документ/и нап: главен инспектор по приходите информационен център приходите нап бул. дондуков софия, българия; поща: infocenter@nra. новият шеф на н—ап продал фирмата си на 'професионален длъжник', очаквайки ревизионен акт над 1 милион задължения?'

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!