Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Рашков: Аз няма да арестувам Борисов, има си прокуратура

Вътрешният министър Бойко Рашков обясни, че казуса със заплашения от Бойко Борисов бизнесмен е в ръцете на прокуратурата. 

"Г-н Борисов няма основание да се опасява, че някой ще го задържи под стража. На него не му е необходим имунитет на народен представител, той има абсолютен имунитет, защото притежава главния прокурор... Главният прокурор се обръща към министър-председателя с „шефе“. Какво означава това?“, възмути се Рашков.

"Аз съм вътрешен министър от 10 дни, защо аз трябва да упражнявам тези правомощия, а не прокуратурата? Нали прокуратурата трябва да повдигне имиджа си от 5 поне на 50%", попита той.

Коментирайки "заплашения от Борисов бизнесмен" той заяви: "Що се касае до човека, който ми даде тази информация - нека хората си помислят - защо идват при мен, а не отиват в прокуратурата".

Силовият министър отново повтори, че службите на подчинение на Бойко Борисов са прилагали безогледно и незаконно СРС.

„Службите са били поставяни в такава срамна позиция, че не са могли да не предоставят, включително чувствителна информация, дори само за негово ползване... Убедих се, че голяма част от използвалите СРС за газили безогледно закона. Вероятно чрез удовлетворяване на лични, групови и политически интереси“.

„Надявам се за кратко време да се възстанови държавността у нас. Не може всички да работят за един човек, както в едно тоталитарно общество. Толкова проблеми е предизвикал той, че ще трябва може би цял мандат на едно редовно правителство да ги разясни“.

На финала на разговора, Рашков призна, че обмисля дали да даде Борисов на прокурор. На въпрос дали ще бъде оповестено името на "анонимния свидетел" срещу него, той заяви: "Ако има смелостта".

Източник/ци: Рашков: Аз няма да арестувам Борисов, има си прокуратура - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!