Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мая Манолова: Правителството на Борисов не искаше да повиши пенсиите, шепа самозабравили се кръгове около Борисов са крали с милиарди

Значи можело! Намериха се 140 млн. лв. за по 50 лв. добавка на всеки пенсионер в страната.

Когато го предложихме в парламента преди месец, заедно с преизчисляването на пенсиите, почти всички политически сили бяха против с мотива, че нямало пари. Но се намериха, оказва се. И сега същите политически сили ще обявят възторжено, че подкрепят. Защото идват избори.

Крайно време е обаче да спре грубата политическа подигравка с възрастните хора. Повишаването на доходите им не е лява или дясна мярка. Тя е въпрос на отговорност на държавата към нашите родители.

„Изправи се! Мутри вън!“ внесе предложение за преизчисляване на пенсиите, ще го предложим и в следващия парламент. То ще струва малко над 2 млрд. лв. за 2022 г. Или 1,110 млрд. лв. до края на 2021 г.

Работата на политиците е да ги намерят, вместо да повтарят, че няма. Пари има! Хората работят и плащат данъци и осигуровки, а шепа самозабравили се кръгове около Борисов са крали с милиарди.

Пари има и ако се спре разхищението им по министерствата за „калинки“ и издръжка, ако се спре контрабандата и източването на ДДС, ако се събират приходите добросъвестно.

Това, че служебният кабинет намери парите от икономии от персонал и издръжка и преизпълнение на приходи от осигуровки, показва картината – правителството на Борисов не искаше, не че не е можело да повиши пенсиите. И то цели 11 години! Все си мисля, че за 11 години, ако си премиер и искаш, все ще успееш да повишиш пенсиите на възрастните хора. 140 млн. лв. означава по около 10 млн. лв. на министерство.

Мая Манолова - Posts | Facebook

May be an image of 10 people, people standing and outdoors

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!