Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Прочистването продължава: Кошлуков – вън от БНТ! Прекъсна ефира за брифинг на двама от ГЕРБ (вижте какъв е планът)

Прочистването на шайката ГЕРБ продължава – дойде редът на шефа на БНТ Емил Кошлуков, научи Narod.bg.

Служебният министър на културата проф. Велислав Минеков разкритикува ръководството на БНТ в лицето на генералния директор Емил Кошлуков и го призова да подаде оставка.

„Днес беше много трогателно, когато празнувахме 24 май. Върнах с в детството. Медийното отразяване на празника беше скандално. Сякаш не съществува този празник, вероятно защото участвахме хора от служебния кабинет и президентът Румен Радев.

Изглежда медиите от кръга на корпулентния собственик си остават напълно под негово влияние – каза министърът в предаването “Алтернативата”. – Тъй като министерството е свързано с медиите, ще започна да задавам неудобни въпроси, особено към Съвета за електронни медии. До ден днешен не знаем кой поръча и заглуши националното радио. Нещата бяха прикрити. Случаят приключи с напускането на бившия генерален директор.“

Според Минеков особено скандален е случаят от събота, когато трите национални телевизии прекъснаха предаванията за някакъв брифинг от двама партийци на ГЕРБ.

“Към частните телевизии нямам претенции, но към БНТ… Утре публикувам отворено писмо на страницата на министерството до СЕМ и ще настоявам за отговорите, защото смятам, че това е тежко нарушение.

Aкo Кoшлукoв нe ми oтгoвoри, щe нacтoявaм зa нeгoвaтa ocтaвкa. A тoй вeчe cи e зa ocтaвкa“, дoпълни oщe културният миниcтър.

И добави: „Това е намеса в националната сигурност. В България имаме 150-200 партии. С какво са по-различни от бившата управляваща партия?

На другите не отразяват брифинги, с какво ГЕРБ са специални? По закон може да стане прекъсване на БНТ или БНР, ако има земетресение. Смятате ли, че партия ГЕРБ или нейният вожд са земетресение или друго природно бедствие?“

Минеков се спря и на проблемите на културата.

„Посочвал съм тези проблеми години наред, повече от 20 години – каза Минеков. – Фалшиви реставрации, неработещи музеи, странни ремонти на театри и опери – някаква мания, зад която има интереси.

Тези, които започнаха да финансират безсмислени строежи, направиха си строителни фирми, къщи за гости. Сигналите за корупция стоят на бюрото ми. Ще ги обсъдя с други министерства, но всичко ще бъде проверено.

Нещата не са само корупция. Бедата е, че когато се краде, това носи разруха – паметници на културата. Включвам кметствата, архитектурните резервати. Размина ни се падането на статута на Несебър като наследство на ЮНЕСКО.“

„Реставрацията на паметника на Цар Освободител срещу парламента ми е позната история. Твърдеше се, че проектът е финансиран от депутата Андрей Скоч, но искам да видя откъде са дошли точно парите.

Ремонтът бе поверен в ръцете на случайни хора, които не са в списъка на реставраторите на министерството на културата. Когато показваш престъпление, не е реваншизъм. Ние показваме, прокуратурата обвинява. Но не разчитам на нашата прокуратура“, каза още проф. Минеков.

Източник/ци: Прочистването продължава: Кошлуков – вън от БНТ! Прекъсна ефира за брифинг на двама от ГЕРБ (вижте какъв е планът) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!