Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Министър Минеков: БНТ извърши тежко нарушение, Кошлуков вече е за оставка

Министърът на културата отправи яростни критики към БНТ и шефа на телевизията Емил Кошлуков. "Ще бъде нужно малко време, но всичко ще бъде проверено. Нещата не са само корупция. Бедата е, когато се краде, когато целта е да се открадне. Това носи щети, които не са само във финансов еквивалент. Това носи разруха". Това заяви проф. Велислав Минеков.

Той бе гост на "Алтернативата" по TV 1 навръх 24 май, съобщи Евроком.

"Когато виждате пред очите си едно престъпление, когато крещите, че това е престъпление, това реваншизъм ли е или желаете правото. Престъпникът трябва да си получи заслуженото", категоричен е той.

"Отразяването на празника е скандално. Имам чувството, че медиите продължават да работят по начина, по който са работели през предишните години на управление. Аз ще започна да задавам неудобни към медиите и СЕМ и ще го правя с удоволствие. Ще искам проверки, включително за загадъчното заглушаване на БНР. Там имаше неща, които бяха прикрити. Националното радио и телевизия са част от системите за национална сигурност. Изключително е скандален случаят от събота, когато три от водещите телевизии прекъснаха програмата си заради някакъв си брифинг. БНТ извършиха тежко нарушение и искам да се разбере дали е престъпление. Ще изпратя писмо до СЕМ и ще настоявам за отговори. Ако Кошлуков не ми отговори, ще настоявам за неговата оставка. А той вече си е за оставка", допълни още културният министър, пише dunavmost.com.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Министър Минеков: БНТ извърши тежко нарушение, Кошлуков вече е за оставка

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!