Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Радев: Защо не питате защо службите останаха слепи и глухи за шкафчетата?

Всеки сигнал трябва да бъде проверен. Проблемът е, че същите хора, които са организирали и провеждали подслушванията, сега по закон трябва да проверяват сами себе си. Къде бяха същите критици в момента, когато тяхното правителство допусна не един, а петима български офицери, да бъдат пробити от чуждите служби? Защо беше мълчанието за трите милиарда лева, похарчени от тяхното правителство от нашите пари за "Турски поток", които няма да си върнем? Защо мълчаха, когато към тях постъпваше информация за 60 милиона, изтеглени кеш от Васил Божков?

Така държавният глава Румен Радев коментира яростните реакции срещу случващото се в българските служби за сигурност. Повод са скандалите с подслушванията на политици, последвалите проверки и рокадите. По темата тази сутрин от ГЕРБ дадоха брифинг в централата си, на който заявиха, че това е опит да се овладеят службите и мъстити действия на Радев и Рашков заради успеха на службите в борбата срещу руските шпиони. 

Президентът не отговори директно за хвърлената топка, но попита - къде бяха критиците и защо мълчаха, когато през последните 10 години бившият премиер Бойко Борисов "забатачи безнадеждно" интерконектора с Гърция и в момента на практика няма реална диверсификация. 

Радев заяви - трябва да бъде направена щателна проверка. 

"Миналото лято постави членовете и остриетата на ГЕРБ пред дилема - да спасят себе си и партията, като се разграничат от компрометирания си премиер или да го бранят с телата си и да пропаднат заедно с него в бездната на моралния му позор. Виждате резултата от това, че избраха второто", посочи Радев. 

Държавният глава отговори и на твърденията, че служебният кабинет е предизборния му щаб: 

"Явно е, че подчиняването на институциите и злоупотребата с тях е начин на мислене и действие на предишните управляващи. Служебното правителство има за цел да оздрави институциите, а не да експлоатира насадените от предишните управляващи пороци".

.

Източник/ци: Радев: Защо не питате защо службите останаха слепи и глухи за шкафчетата?

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!