Следвайте "Буднаера" в Телеграм

НОВИНАТА! Румен Радев прави партия в тандем със Слави

Президентът Румен Радев, който вече обяви, че иска втори мандат, сериозно обмисля да направи своя партия, дочу Narod.bg.

Бомбата хвърлиха запознати с потайностите на „Дондуков” 2. Те допълват, че сред съветниците от най-тесния му кръг все още няма единно мнение по въпроса.

Част от тях били категорични, че ще сбърка, защото президентският пост е надпартиен. Със собствен политически проект той ще дистанцира от себе си част от избирателите, пише и „Уикенд”.

Други обаче са на противоположното мнение и го тласкат към по-тясно обвързване с партията на Слави Трифонов. Аргументите им били, че тази формация вече има свои структури из страната, което до голяма степен облекчава партийното инженерство.

Освен това „Има такъв народ” се радва и на мощна подкрепа сред емигрантите, както показват и изборните резултати. Топлите връзки между президента, който в момента има висок обществен рейтинг, и Слави Трифонов пък са изградени от години с посредничеството на президентшата Десислава Радева, бивша служителка на шоумена.

Напоследък, забелязали източниците ни, не минава ден без да „се разпишат” на „Дондуков” 2 сценаристът Тошко Йорданов и съратничката му Виктория Василева.

Ако Йорданов е познат от години като дясна ръка на Слави Трифонов, то появата на Виктория Василева във високата ролята на главен секретар на „Има такъв народ” и до голяма степен на партиен кадровик е пълна изненада, четем още в „Уикенд“.

Кой е лансирал госпожата, която е дългогодишна администраторка във фирмата на Трифонов, за тази партийна позиция, остава загадка. Източниците ни отбелязват, че това едва ли е менторът й от миналото в СДС Христо Бисеров, който напоследък прекарвал повече време в Италия, отколкото в София.

Ако, разбира се, причината не е дългогодишно женско приятелство с Десислава Радева, която чрез ключовата Виктория Василева винаги ще има пълна информация какво се случва в новата партия…

Източниците на „Уикенд” твърдят още, че визитите на Йорданов и Василева на „Дондуков” 2 са точно заради общия политически проект с Румен Радев. Ролята на президента в него става все по-актуална, особено след като Слави Трифонов намекна, че няма да присъства в листите при следващите избори.

Запознати обясняват, че здравословното му състояние, особено след преболедувания Ковид, не позволява обществени изяви. 

Румен Радев напоследък е в доста хладни отношения с БСП, по-конкретно с лидерката Корнелия Нинова.

През 2016 г. тя го лансира за президент с подкрепата на БСП, а слухове, неопровергани и досега, свързаха появата му със стратегии, начертани от института на бившия генерал от КГБ Леонид Решетников.

Да поясним, той е бивш резидент на КГБ в България, а в момента е сред главните идеолози на кремълската политика на Балканите.

До преди изборите през април Корнелия Нинова увърташе: „Ако Радев иска от БСП втори мандат, трябва първо да бъде номиниран и да мине по пътя, предвиден в устава за издигане и подкрепа на кандидатури за президент, заедно с други номинирани”.

На тази „оферта” отговори шефът на Стратегическия съвет проф. Александър Маринов: „Президентът Румен Радев няма да се моли и да преговаря за нечия подкрепа за втори мандат, той ще разчита на подкрепата на целия народ”.

След катастрофалните избори на БСП, Корнелия Нинова обърна палачинката и вече подкрепя Радев и Йотова, която пък като вицепрезидент се запомни най-вече с уникалното коленичене на аерогарата пред руския патриарх Кирил Московски (Гундяев). 

Според източниците ни зад идеята за президентската партия стоят най-вече братята-зидари от влиятелната пловдивска ложа „Слънце ориент” и близките до нея съветници Пламен Узунов, бивш полицейски шеф в града, прочул се и като кадровик на братя Бобокови, и Николай Копринков, някогашен кмет на село Труд.

Двамата още преди месеци лансирали идеята да обвържат президента за следващите избори с партията на кмета на Елин Пелин доц.д-р инж. Ивайло Симеонов „Нова България”.

След това обаче било преценено, че тя, за разлика от „Има такъв народ”, не е перспективна. Дори самият Копринков отрече да е напуснал социалистическите редици, за да се влее в „Нова България”.

Президентска партия няма да е прецедент в българската история. Георги Първанов-Гоце, след като напусна „Дондуков” 2, регистрира формацията „АБВ”.

Известно е, че само веднъж досега тя премина 4% бариера на парламентарните избори. Беше патерица на ГЕРБ, след което тотално се маргинализира.  А на последните избори опря до доц. Мангъров да събира гласове.

Източник/ци: НОВИНАТА! Румен Радев прави партия в тандем със Слави - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!