Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко Рашков призна: Как ГЕРБ печелят избори с резултати като Тодор Живков? Купуване на гласове!

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков призна, че мафията ГЕРБ масово купуват гласове, установи Narod.bg.

Пред „Капитал” МВР шефът не скри, че ведомството, което оглавява, предполага нечистоплътни атаки, които действително станаха ежедневие. Ето акцентите в работата на Бойко Рашков:

МВР по принцип е натоварено с много важни функции, които засягат сериозни интереси. В предизборния период това включва и интересите на политици и партии, някои от които ще правят планове за купуване на гласове, а това е престъпление. В този контекст е много важно кой оглавява министерството.

Един партийно оцветен министър е много вероятно да разпъва чадър над хората от неговата партия, когато извършват престъпления. Ако човекът е принципен, безпартиен, какъвто съм аз, ще се отнася еднакво към всички.

Докато аз съм в това министерство, ще искам да се спазва законът. И там, където има данни за престъпления, включително изборни, политически престъпления, ще трябва МВР да си свърши работата. Очаквано е в тази връзка да стана неудобен – просто и естествено за нашите условия.

Това е част от причините да посрещам различни атаки, включително и много безпринципни, без да се притеснявам. Аз не от вчера съм атакуван, защото имам позиция. Винаги съм имал позиции и съм ги защитавал.

Там, където човек сгреши, трябва да има честта и достойнството да се коригира. Но за съжаление повечето от атаките са нечистоплътни.

Има статистически данни, които показват необичайно за една демокрация концентриране на гласове само за една партия в много населени места в страната. По правило тези концентрации са за ГЕРБ.

Не сме по комунистическо време. В изборите участват десетки партии и такива резултати са просто неестествени. Затова трябва да си изясним дали причината за тези изборни резултати като по времето на Тодор Живков, не е купуването на гласове. Органите на МВР имат такава възможност.

Следващ проблем, за който имах повод да спомена публично – имам сведения, че някои от служителите на МВР по места са обвързани с някои политически партии и вършат услуги във връзка с покупката на гласове, разкри още Бойко Рашков.

Източник/ци: Бойко Рашков призна: Как ГЕРБ печелят избори с резултати като Тодор Живков? Купуване на гласове! - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!