Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иван Пилето 10 години не плащал извънредния труд в болницата си „Аджибадем Клиник”, вижте как се разпищоли панагюрският олигарх на Буци

Касичката на ГЕРБ Иван Ангелов-Пилето, който по-рано днес се отрече от своя закрилник в далаверите Бойко Борисов с абсурдното твърдение, че никога не е бил близък с Буци, 10 години не е плащал извънредния труд на здравния персонал в болница „Аджибадем Сити Клиник“, в която е основен акционер, дочу Narod.bg.

Панагюрският ром „забравил” и да актуализира минималната работна заплата, което задължително се прави всяка година на 1 януари.

За това алармира пред Lupa.bg председателят на Синдиката на българските медицински специалисти Мая Илиева, която бе уволнена през 2019 г. от лечебното заведение заради осветляване на далаверите на бизнесмена. 

„Преди да ме уволнят дисциплинарно, подадох сигнал до НАП за извършени нарушения в бившата болница „Токуда“. Същият сигнал входирах и до Икономическа полиция.

Техни представители разпитваха мен и мои колеги няколко пъти. Откриха множество нарушения – преписката към прокуратурата беше цели 150 страници.

За моя изненада обаче Софийската районна прокуратура прекрати делото с мотив, че НАП не им предоставя информация за извършената проверка“, описа дивотиите на Пилето и държавното обвинение Мая Илиева.

„Обжалвах становището на прокуратурата, но бях много изненадана, когато буквално няколко дни след това получих второ подобно становище от държавното обвинение.

Убедена съм, че изобщо не са прочели 150-те страници материали по делото, а просто са изпълнили „поръчката“, смята медсестрата. 

„Заради сигналите срещу бившата болница „Токуда“ президентът на КНСБ Пламен Димитров, който е съпруг на бившата вече шефка на НАП Галя Димитрова, ми сне защитата по чл. 333 от КТ и аз бях дисциплинарно уволнена“, смята Илиева. 

„Преди това синът на Пилето – Ангел Ангелов, ме извика на среща на едно мое нощно дежурство. Обясни ми, че ако не спра да изваждам на показ нарушенията в болницата, ще ме изгонят.

Предложи ми да се разделим по взаимно съгласие и да получа 4 заплати, да ме уволнят дисциплинарно или да остана на работа при определени условия. Не приех нищо.

Не можех да търпя болничните ни шефове да хвърлят в кошовете фишовете за извънредния ни труд, както и да ни казват, че нямаме нужда от тях, тъй като заплатите ни били високи.

Не можех да търпя и извършването на двойно счетоводство на графиците, за да не получим всичките си пари“, разказа още възмутената медсестра.

Източник/ци: Иван Пилето 10 години не плащал извънредния труд в болницата си „Аджибадем Клиник”, вижте как се разпищоли панагюрският олигарх на Буци - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!